Vyzpovídali jsme si hlavní trenéra Slovanu Filipa Štefanku

Daniel Piš, 08.09.2022 Máme za sebou už čtvrtý přípravný zápas před novou sezonou a na pár otázek nám odpověděl hlavní trenér Slovanu Filip Štefanka

Trenére, jak jste spokojeny s dosavadním průběhem přípravy?

Jsem spokojený s přístupem kluků k tréninku jak teď tak v letní přípravě .Přípravné zápasy jsme zatím všechny vyhráli, ale herně to ještě nevypadalo tak jak bych si představoval .Máme ale pořád dost času, abychom všechno doladili a do prvního mistráku byli 100% připraveni.

V kádru máte přes 30 hráčů, plánujete nějaké zeštíhlení týmů nebo už třeba proběhlo?

V kádru sice máme 30 hráčů, ale někteří kluci chodí do práce na směny, takže na tréninku nás je vždy kolem dvaceti což je ideální počet. Momentálně zužovat kádr nebudeme. Chceme na hráče vytvářet tlak, že pokud na ledě neodevzdá maximum ,může ho vystřídat někdo jiný.

Máte za sebou 4 přípravné utkání, rýsuje se vám už nějaká sestava, se kterou by-jste chtěli hrát v sezoně?

Sestavu už v hlavě nějakou mám, ale čekají nás ještě 3 nebo 4 přípravné zápasy , na kterých kluky různě točíme v sestavě , abychom věděli komu to spolu sedí a komu ne.

Po spojení s MSK máte jeden z nejmladších týmu v soutěži, budou i tak cíle opět nejvyšší?

Myslím ,že tým máme složený dobře. Máme jak zkušené borce, tak šikovné mladé kluky a já věřím , že to do sebe všechno zapadne, tak aby vše fungovalo jak na ledě ,tak v kabině .A náš cíl je předvádět poctivý hokej, který se bude divákům líbit a být 100% připraveni na play off!!!

Sezona letos začíná netradičně dost pozdě a zápasu není moc, co na to říkáte když vlastně dva měsíce trénujte a hrajete bez pořádného soutěžního zápasu, dá se na to připravit?

Příprava je sice netradičně dlouhá, ale na druhou stranu máme zase dostatek času se na sezónu pořádně připravit a já věřím, že se nám v zimě vrátí to, že jsme se v létě neflákali a trénovali.