Orlovou čekají zápasy ve Studénce a Bohumíně. „Oba je chceme vyhrát,“ hlásí Tomáš Urbánek

Petr Sobol, 07.11.2012 Před letošní sezonou se jako několik dalších odchovanců rozhodl vrátit domů. Tomáš Urbánek tak pomáhá Orlové k návratu do druhé ligy. A může být spokojený. Orli zatím neprohráli a jsou v čele tabulky. On sám se sice ještě střelecky neprosadil, věří ale, že svou smůlu brzy prolomí. Tak, jako střelecké trápení prolomil celý tým, který v sobotu nadělil Rožnovu B osm branek. Teď ale Orlovou čekají těžší zkoušky, v neděli ve Studénce, ve čtvrtek na ledě druhého Bohumína. „Jedeme tam pro body,“ má jasno Urbánek.

Je za námi šest zápasů. Vy jste zatím neprohráli a vedete tabulku. Takže jste spokojeni?

Bodově určitě spokojeni jsme, neprohráli jsme. Každopádně v některých zápasech to ještě nebylo ono a herně jsme se trápili, máme ještě na čem pracovat.

Teď vás čeká náročný týden, nejprve zápas ve Studénce a pak v Bohumíně. S čím do něj půjdete?

Jednoznačně chceme oba zápasy vyhrát.

Hlavně Bohumín letos hraje velmi dobře a vypadá to, že si na vás věří. Dá se to stejné říct i o vás?

Bohumín je určitě velké překvapení pro všechny. Každopádně my tam jedeme pro body. Bude to zápas o čelo tabulky, takže se na to těšíme. (usměje se)

Největším problémem týmu je spalování šancí. I vy, coby obránce, jste jich měl několik. Je to pravda, ta naše produktivita nebyla na začátku sezony vůbec dobrá. Každopádně věřím, že se to v Rožnově definitivně zlomilo a konečně nám tam něco napadalo. Kolikrát je to jen o tom štěstíčku, tak věřím, že se nás bude držet co nejdéle a půjdeme mu naproti.

Mužstvo se v úvodu sezony ještě měnilo, teď už se ale sestava zdá být konečná. A vypadá hodně silně. Souhlasíte?

O tom není pochyb! Je tady spousta výborných hráčů.

Vy jste loni hrával druhou ligu. Je to velký rozdíl oproti přeboru?

Určitě to nějaký rozdíl je. Každopádně zdaleka není tak propastný, jak se to mezi lidmi vnímá…

V posledních zápasech jste vytvořil dvojici s dalším navrátilcem Štefankou. Hraje se vám spolu dobře?

Filip bezpochyby loni patřil mezi nejlepší obránce celé druhé ligy. Je to výborný obránce, má toho hodně za sebou, pro nás obrovská posila. A mě se s ním hraje dobře, tak snad i on je spokojený. (usměje se)

Sbíráte sice asistence, na gól ale čekáte. Jak to protrhnout?

Už těch spálených šancí bylo dost. Věřím, že tam něco už konečně spadne a zlomí se to. Každopádně to není až tak důležité, hlavní je ať se daří mančaftu a sbírají se body.