Jiří Kanaloš: „Pokud si budeme plnit to, co máme, porážet nás bude těžké!“

Petr Sobol, 21.11.2012 Orlovou čekal v minulých dnech náročný program. V rozmezí devíti dnů sehráli hokejisté s orlem na dresu tři zápasy. A všechny byly vítězné. Co potěšilo orlovské fanoušky asi nejvíce, to byla vysoká výhra na ledě Bohumína. Dvěma brankami se na ní podílel také útočník Jiří Kanaloš, který se zapojil i do velké šarvátky, která v průběhu třetí třetiny v Bohumíně vypukla. A tak jsme se s ním k tomuto zápasu ještě jednou vrátili, nezapomněli jsme se ale zeptat také na nedělní kanonádu s Novým Jičínem.

Když se ještě vrátíme k zápasu v Bohumíně, který jste jasně vyhráli, čekali jste vůbec takový průběh?

Neřekl bych, že jsme je porazili bez problému. V první třetině ukázali taky svoji sílu, hodně nás napadali u nás v pásmu, taky dohrávali souboje. Takže jak říkám, z počátku to byla vyrovnaná hra.

Čekali jste tedy potom, že zápas bude probíhat až tak jasně?

Já si myslím, že žádný zápas není nikdy jasný. Co se týče Bohumína, hraje tam spoustu juniorů, kteří výborně bruslí a dokážou soupeře dost potrápit. Na ten zápas jsme se celý týden připravovali a každý si plnil to, co od nás trenér očekával. K tomu musím poděkovat fanouškům, kteří vytvořili opravdu parádní atmosféru. Ta nám taky pomohla k výkonu, který jsme v Bohumíně předvedli. Jako tým si myslím, že fungujeme na 100 procent a do každého zápasu nastupujeme s tím, že vyhrajeme a děláme pro to maximum.

Sám jste dal dvě branky a pomohl jste k výhře. Jste se svými letošními výkony spokojen?

Co se týče mě, snažím se plnit na ledě to, co ode mě očekává trenér. A to, že jsem pomohl týmu k výhře dvěma góly, je určitě zásluhou našeho celého týmu, který šlape jak, má! Řeknu vám to takhle, se svým výkonem v sezoně nebudu vždy spokojen, protože to může být ještě lepší.

Taky jste byl jeden z aktérů velké rvačky. Zažil jste někdy něco podobného? Abych řekl pravdu, rvaček jsem už pár zažil. Rvačky patří k hokeji. Ale já osobně je nevyhledávám, ale pokud se na ledě nějaká šarvátka vyskytne, tak se snažím vždy pomoct.

Jak k tomu vlastně došlo a co všechno se odehrálo?

V době, kdy se to odehrálo, jsem nebyl zrovna na ledě, ale na střídačce. Jen vím, že Galis odehrával za bránou puk a v tom do něho najeli hráči Bohumína. V tu chvíli se vytvořily dvojce hráčů, kteří byli v sobě a poté jsem přijel na pomoc.

Co vám po tom říkali trenéři, uklidňovali vás na lavičce?

Trenér nás zavolal všechny na střídačku. Říkal nám, abychom se uklidnili a dohráli zápas v klidu a bez dalších trestu. Navíc o výsledku bylo rozhodnuto a nechtěl, aby se někdo z našich hráčů zranil.

Po Bohumínu jste smetli i Nový Jičín. Jde vás nějak vůbec zastavit?

Proti Jičínu jsme odehráli dobrý zápas. Novému Jičínu údajně chybělo pár hráčů, ale i tak jsme věděli, že nás nic lehkého nečeká. Navíc jsme je nechtěli podcenit, takže jsme nebrali nic na lehkou váhu a nastoupili do zápasu na 100 procent. To, že jsme nastříleli Jičínu 10 branek, svědčí jen o tom, že máme kvalitní tým, který si jde pevně za svým. Každý zápas je jiný, ještě nás čeká dlouhá cesta a hodně zápasu, ale pokud budeme předvádět výkony, jako doposud a plnit si na ledě to, co máme, pak věřím, že porazit nás bude těžké:D Navíc máme opravdu skvělý tým, který si jde pevně za svým!