Nájezdové drama se šťastným koncem. Orlová porazila Bohumín

Petr Sobol, 22.10.2016 Derby. Souboj prvního s druhým. Marek Ivan na ledě. Před sobotním utkáním mezi Orlovou a Bohumínem bylo postaráno o pořádný náboj. Sobotní klání nabídlo velmi dobrou hokejovou podívanou se šťastným koncem pro domácí Orly. Ti vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech.

22.10.2016 od 17:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 3:2 sn (0:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Kasperlík, 44. Kotásek (Zámeczník), rozhodující sn. Prokop - 3. Král (Ivan), 57. Mikšan (Ivan). Vyloučení: 7:11, navíc Gleich (ORL) 10 min . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Orlová: Gleich (Urbánek) - Zientek, Tomis, Štefanka, Prokop, Sznapka, Deutsch, Kytka, Zámeczník - Juhász, Petrák, Kotásek, Grepl, Voznica, Vaštík D., Pavlas, Zákuťanský, Pavlát, Dýrr, Lenomar, Kasperlík.
Bohumín: Pútec (Vojvoda) - Javín, Černík, Baca, Děrgel, Čahoj, Hudec, Mikšan, Ivan, Král, Plhoň, Kropka, Gelnar, Gola, Kopún, Křibík, Špak.
Do vedení šli ale hosté. Bohumín vstoupil do zápasu lépe a už ve třetí minutě rozvlnil síť za Gleichem Král. Bohumínští byli aktivnější, vytvářeli si další šance a měli více ze hry. Domácí mohli děkovat Gleichovi, který je několikrát podržel a nechal efektivně vyniknout svou lapačku. Situaci mohl zvrátit Voznica, ten ale neproměnil trestné střílení a do kabin šli v lepší pozici hosté.

Ve druhé třetině se ale Orlová zvedla a několikrát se musel vyznamenat i Pútec. Na střelu Kasperlíka z 35. minuty, který zakončil krásnou individuální akci, už ale nedosáhl, a bylo srovnáno. Tato branka Orly nastartovala a rázem to byli oni, kdo určoval tempo hry. Totéž platilo i ve třetím dějství, ve kterém se Bohumín na několik minut vytratil ze hry. Toho využil Kotásek, který otočil skóre a poslal Orlovou do vedení.

Mohlo být ještě veseleji, Maroszovi svěřenci měli i další šance, jedenáctkrát hráli přesilovou hru, z tlaku ale nedokázali vytěžit finální rozhodnutí a pustili soupeře k závěrečnému tlaku, který potrestal Mikšan. Bohumín měl čas i chuť výsledek zvrátit na svou stranu, v základní hrací době se ale už nerozhodlo.

Orlovští diváci se tak dočkali prvního prodloužení ve formátu tři na tři, to ale moc šancí nenabídlo, a tak se šlo na nájezdy. Jako první jel za naše barvy Zákuťanský, ten ale neproměnil. To Štefanka byl úspěšnější, jenže na druhé straně předvedl kus umění Ivan. Jenže pak se postavil k puku Prokop, který překonal Pútce a vystřelil bonusový bod. Orli tak zůstávají neporaženi