Orli slaví titul! Poslední zápas pro sebe ukradl Voznica

Tomáš Salamon, 16.03.2017 Orlovští hokejisté si pohlídali i druhé finálové utkání a Bohumín na jeho ledě porazili 3:2. Po suverénní jízdě základní částí předvedli parádní výkon i ve vyřazovacích bojích. V celém play-off tani jednou nezaváhali a titul získali v nejkratším možném čase. Hráčům děkujeme za skvělé výkony a vám fanouškům za skvělou podporu. O situaci ohledně případné účasti ve druhé lize vás budeme informovat.

15.03.2017 od 18:30

HC BOSPOR Bohumín - HC Orlová 2:3 (1:0,0:2,1:1)

Branky a nahrávky: 18. Ivan (Gelnar, Černín), 49. Ivan (Kopún, Baca) - 22. Voznica (Juhász, Zientek), 34. Voznica (Deutsch), 41. Voznica (Juhász). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 0:1,3:1,3:2.
Bohumín: Pútec (Šrámek) - Javín, Čahoj, Baca, Děrgel, Kropka, Černín, Maczurek - Mikšan, Ivan, Buček, Král, Sysala, Gelnar, Plhoň, Kopún, Křibík, Buba, Špak
Orlová: Gleich (Urbánek) - Zientek, Štefanka, Deutsch, Kytka, Zamecznik, Sznapka, Goláb - Juhász, Petrák, Grepl, Václavík, Voznica, Vaštík, Pavlas, Zakuťanský, Pavlát, Dýrr, Lenomar
Poslední utkání poznalo jen dva střelce. Bohumínského Marka Ivana a Orlovského Jakuba Voznicu. Muž, jenž z našeho pohledu obléká ten správný dres, však dal o branku více než jeho bohumínský protějšek zvučného jména a sestřelil titul Orlům do klína. Nutno dodat, že i když šlo o mimořádné individuální představení, za úspěchem stojí precizní celoroční práce kompletního kolektivu!

První třetina přitom nedopadla pro naše barvy podle představ. Orli v ní hráli jednu přesilovku, kterou nevyužili. Sami se početní výhodě bránili hned třikrát a v závěru první dvacetiminutovky šlo navíc o dvojnásobné vyloučení. Bránící orlovská trojice se snažila seč mohla, ale Marek Ivan přesto poslal puk za záda Michala Gleicha. Po první části se tak zápletka finálové série přibližovala více scénáři, který by znamenal rozhodující duel na našem ledě.

Vidina oslav titulu před vlasním publikem a naplněné pokladny sice nebyla úplně k zahození, ale přesto se orlovským hokejistům mnohem více zamlouval scénář pro ně bezpečnější. Tedy oslavit titul již ve středu na půdě soupeře. A co si budeme povídat, věrných Orlováků dorazilo tolik, že Orli hráli v podstatě doma a se svými nejvěrnějšími mohli nadšení sdílet i pod cizí střechou. Proto se rozhodli konat. Jmenovitě to vzal na sebe Jakub Voznica, který ve druhé části otočil skóre dvama brankami. V poslední dvacetiminutovce pak hned ze startu završil čistý hattrick, čímž dal našim barvám dvougólové vedení.

Ještě však stále zbývalo mnoho času a Bohumínský celek vyzbrojený zkušenými hráči nehodlal dát kůži zadarmo. Marek Ivan, pro nějž je po celou dobu jeho bohaté kariéry napříč světem typické číslo 49 na zádech, symbolicky v 49. minutě snížil na 2:3 a zadělal tak na drama. To také přišlo, ale orlovští se semkli ke zodpovědnému a obětavému obrannému výkonu, jelikož další puk za Gleichem nehodlali připustit. Všichni přítomní, kterým v žilách koluje modrobílá krev, pak už jen s napětím sledovali, jak časomíra ukrajuje sekundu za sekundou a po závěrečné siréně si mohli s oddechem a hrdostí zakřičet - MISTŘI!