Orli vypráskali Nový Jičín

Jan Cibulka, 21.10.2017 Prohraný zápas se Studénkou znamenal zdvižený prst. Áčko se muselo ze středeční prohry rychle vzpamatovat, o tři dny později je totiž čekal další soupeř. Tím sobotním byl HC Nový Jičín B. Orlová odjížděla do Jičína s oslabenou sestavou doplněnou o dorostence. Odcestovali tři formace bez náhradníků, tedy 6 obránců, 9 útočníků a jen jeden brankář. Ale i tak si Slovan poradil a zvítězil vysokým výsledkem. Velkou měrou se na vítězství podíleli dva střelci hattricku – Jakub Juhász a Petr Tomis. Dva góly vstřelil Deutsch a jeden dal Matějíček.

21.10.2017 od 13:15

HC Nový Jičín B - HC Orlová 1:9 (0:2, 0:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 60. Fajmon - 19. Juhász (Kytka), 20. Matějíček (Zakuťanský, Grepl), 25. Deutsch (Lenomar, Juhász), 31. Juhász (Ferleťják), 41. Tomis (Zakuťanský), 43. Tomis (Vaštík), 44. Juhász (Deutsch, Teplanský), 51. Tomis (Juhász, Lenomar), 60. Deutsch . Vyloučení: 7:6 . Využití: 1:4 . V oslabení: 0:1 . Diváci:49 .
Nový Jičín B: Palička, Majoroš - Lyzák, Kysučan, Hudec, Krása, Zeichman, Nikl - Sušeň, Daron, Škubala, Žídek, Hermann, Humplík, Najvar, Fajmon, Tvrdý, Juříček, Kanovský
Orlová: Urbánek - Teplanský, Tomis, Deutsch, Kytka, Zámecznik, Procházka - Ferleťják, Juhász, Petrák, Grepl, Matějíček, Vaštík D., Zakuťanský, Lenomar, Benka-Rybár

V předchozích zápasech jsme si zvykli na to, že úvodní gól utkání padl vždy poměrně brzy. Tentokrát to ale bylo jinak. Na první branku se čekalo téměř až do konce třetiny. Vypadalo to, že úvodní třetina skončí bezgólovou remízou. Necelé dvě minuty před koncem se branka domácích rozvlnila po střele nejlepšího střelce Orlové Juhásze. Dalo se to považovat za gól do šatny, ale ne tak jako ten další, který přišel až v poslední vteřině. Těsně před sirénou se trefil Matějíček. Skóre 0:2 před druhou částí už vypadalo pro Slovan nadějně.

Ve druhé třetině to byl Deutsch, kdo využil přesilovou hru a navýšil na třígólový náskok, stalo se tak v 25. minutě. Zápas se přehoupnul do své druhé poloviny a tu druhou půlku gólově otevíral opět Juhász. Orli pohodlně vedli o čtyři branky.

3. třetina byla parádní. Padlo v ní šest branek, z toho pět orlovských. Hned v první minutě střelou od modré skóroval Tomis. To mu však nestačilo, o dvě minuty později to zopakoval znovu. Další minuta na to a další gól, hattrick završil Juhász. Vedlo se už o sedm branek. Juhász měl na svém kontě hattrick a Tomis ho chtěl pochopitelně taky. Zkoušel stále střílet od modré a úspěšný zásah přišel v 51. minutě. Další góly se odehrávaly v poslední minutě zápasu. Prvně v čase 59:15 dával devátou branku Deutsch. O pár vteřin později se konečně domácí dočkali možnosti smazat nulu na svém střeleckém kontě. Kytka se totiž provinil faulem a rozhodčí faul potrestal trestným střílením. Toho se chopil novojičínský Fajmon a nemýlil se.

Zápas skončil krásným výsledkem 1:9. Jakub Juhász si do kanadského bodování připsal tři gólové zásahy a u dalších dvou asistoval. Petr Tomis si ze zápasu odnáší taktéž krásný hattrick. Zdeněk Deutsch dal dvě branky a jednu gólovou nahrávku. Pro naše kluky i pro fanoušky to byl rozhodně povedený zápas. Doufejme, že se našim borcům podaří na toto vítězství navázat co nejdelší vítěznou šňůrou. Pokusit se o to mohou příští sobotu na ledě Rožnova pod Radhoštěm. Další domácí utkání je naplánováno až na listopad.