Třetí třetina za tři body

Jan Cibulka, 30.10.2017 Ve sváteční sobotu 28. října odjeli muži HC Orlová sehrát zápas do Rožnova pod Radhoštěm. Se soupeři ze spodních pater tabulky se vždycky hraje těžko, navíc prohra by znamenala nepříjemnou ztrátu na čelo tabulky. S tímto vědomím Orli nastoupili do zápasu a ukořistili všechny tři body. Vítězství ale převážili na svou stranu až ve třetí třetině.

28.10.2017 od 17:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 19. Babiš (Fojtů), 28. Babiš (Kroupa, Fojtů), 53. Krejčí (Švrček, Kroupa) - 9. Vaštík (Pavlas, Lenomar), 29. Vaštík (Dýrr), 43. Lenomar (Juhász), 49. Lenomar (Hegegy), 58. Juhasz (Deutsch), 60. Juhasz . Vyloučení: 7:6 . Využití: 0:0 . Diváci:77 .
Rožnov: Mizera, Hnilica - Švrček, Mynárčik, Tůma, Valentík, Holý, Babiš - Krejčí, Kroupa, Fojtů, Prycl, Kunčický, Švajda, Cvečka
Orlová: Gleich, Urbánek - Hegegy, Tomis, Deutsch, Procházka, Vaštík, Sznapka - Juhász, Petrák, Taska, Grepl, Matějíček, Pavlas, Zakuťanský, Dýrr, Lenomar

Gólová situace nastala v 9. minutě, kdy se puk pohyboval po ose Lenomar, Pavlas, Vaštík. Poslední jmenovaný překonal brankáře domácích. Rožnov musel dotahovat a vyrovnání přišlo minutu a nějaké drobné před sirénou. V 19. minutě snižoval Babiš. Nikoliv však Andrej, ale Kamil. První část hry skončila nerozhodně. Oba týmy dali shodně po gólu.

Ve druhé třetině to byl naopak Rožnov, který se dostal do vedení. Ve 28. minutě pálil znovu Babiš a připsal si druhý úspěšný zásah v utkání. Orlová, ale umí rychle na góly odpovídat. Vedení rožnovských trvalo jen jednu minutu a dvě vteřiny. Bylo znovu vyrovnáno po druhém gólu Vaštíka, tentokrát mu přihrával Dýrr. Další góly už druhá třetina neposkytla a do šaten se opět šlo za nerozhodného stavu.

Třetí dvacetiminutovka nabízela oběma týmům poslední šanci na tříbodový zisk. Lépe se této šance chopili hosté. Do vedení se dostali už ve 43. minutě díky gólovce Lenomara. Ve 49. minutě už vedl Slovan o dvě branky a opět se o to postaral právě Lenomar. Asistenci si připsal ztracený syn Hegegy, který se po delší pauze vrátil do sestavy. Stav 2:4 pro hosty se ale rožnovským moc nezamlouval a nehodlali se tak snadno vzdát. V 53. minutě vykřesal jiskřičku naděje Krejčí a náskok Orlů se ztenčil opět na jednu branku. Kromě Krejčího dali všichni střelci dva góly a Juhász nebyl výjimkou. Stihl to během posledních tří minut. V 58. zvyšoval na 3:5 a 26 vteřin před závěrečnou sirénou na konečných 3:6.

Orli povinné tři body získali a v tabulce prozatím zakotvili na 2. místě hned za leaderem Krajské ligy mužů Frýdkem-Místkem.