První zápas s přehledem. Orlová rozmetala Horní Benešov

Petr Sobol, 14.02.2018 Úvodní čtvrtfinálový duel play-off orlovští hokejisté bez problémů zvládli. Na domácím ledě přivítali Horní Benešov, kterému nedali sebemenší šanci. Svěřenci Daniela Marosze vyhráli vysoko 7:1 a už v sobotu na ledě soupeře mohou oslavit postup do semifinále.

14.02.2018 od 18:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Zákuťanský (Grepl), 34. Petrák (Hegegy), 35. Deutsch, 38. Rosůlek (Juhász, Pavlas), 39. Dýrr (Petrák), 41. Kytka (Grepl), 53. Zámecznik (Rosůlek, Petrák) - 60. Vaněk (Hejhal, Husta). Vyloučení: 7:4.
Orlová: Glecih (Urbánek) - Zientek, Zientek, Hegegy, Kytka, Štefanka, Deutsch, Zámeczniik - Juhász, Rosůlek, Vaštík, Zákuťanský, Pavlát, Petrák, Grepl, Tvrdík, Pavlas, Benka-Rybár, Matějíček Dýrr, Lenomar.
Horní Benešov: Faltus (Trengler) - Hejhal, Bendík, Pělucha, Podzimný, Adamec, Vaněk, Vrábel, Ryška, Lichý, Fraš, Čermák, Pražák, Husta.
První třetina branku nenabídla, zato v té druhé se s nimi roztrhl pytel. V 28. minutě otevřel skóre Zákuťanský, který domácím vlil do hokejek potřebný klid. A když v rozmezí 34. a 39. minuty skórovali Petrák, Deutsch, Rosůlek a Dýrr, tak bylo prakticky po zápase.

Orli se dvakrát prosadili i ve třetí třetině a hosté z Horního Benešova korigovali čestným zásahem v posledních vteřinách zápasu. Pokud Maroszovi svěřenci v sobotu navážou na svůj výkon, tak se zase o kousek přiblíží druhé lize.