Orli na Hodonín nestačili

Petr Sobol, 15.09.2018 Hokejsité Orlové zamířili k prvnímu venkovnímu zápasu, z Hodonína se ale vrací bez bodu. Drtiči se na začátku druhé třetiny dostali do třígólového vedení, Orli se sice dvakrát dotáhli na rozdíl dvou branek, domácí ale definitivně rozhodli v posledním dějství. V tom přidali tři branky a vyhráli 7:3.

15.09.2018 od 17:00

SHK Hodonín - HC Orlová 7:3 (1:0, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Matula (Matějka, Sedlák), 23. Kuba (Zabloudil, Ševčík), 24. Růžička (Sedlák), 36. Charvát (Matula), 42. Matula (Miklík, Charvát), 46. Matula (Charvát), 50. Kuba (Švarc, Finsterle) – 26. Kropka, 37. Achmeťjanov (Golev), 56. Golev (Achmeťjanov). Vyloučení: 4:9. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.
Hodonín: Juríček (Havlík) – Sedlák, Zabloudil, Charvát, Hložánek, Matějka, Šťáva, Kobylík, Finsterle, Ševčík, Růžička, Matula, Jurča, Hladiš, Miklík, Švarc, Polák, Kuba
Orlová: Kubáň (Svoboda) – Kropka, Štěpánek, Hladil, Janiczek, Šendera - Dang, Smrčka, Adam, Tvrdík, Brodek, Matějíček, Šmíd, Moravčík, Kovařík, Klíma, Sladkovský, Achmeťjanov, Bostanžijev, Golev.
Orli do zápasu nevstoupili ideálně a už od začátku se dostali pod tlak. V osmé minutě dostal dvě minuty Sladkovský a v početní převaze skóroval Matula. Hosté se pak postupně dostali do hry a několikrát zahrozili před domácí bránou, vyrovnání se ale nedočkali.

Začátek prostředního dějství patřil Drtičům, kteří během pár minut dali dvě branky a vedli už 3:0. „Bylo to špatné. Nezvládali jsme veškeré herní činnosti a soupeř dominoval“ uznal trenér Darek Stránský.

Adam Kropka sice po pěti minutách druhé třetiny snížil a Orli si hned na to zahráli přesilovku, ve které domácí dostali pod tlak, o další možnosti se ale připravili vlastními fauly. „Měli jsme i světlejší chvilky, ale bylo jich málo,“ dodal Stránský. V závěru třetiny padly ještě dvě branky, nejprve dal Charvát na 4:1, vzápětí však snížil Achmeťjanov. Víc se ale Orli nedotáhli.

„Domácí hráli velmi dobře, měli výborný pohyb a dělali nám problémy,“ pokračoval v hodnocení Stránský. Třetí třetina se nesla v jasně domácí režii, Drtiči přidali tři branky a pár minut před koncem pouze kosmeticky snížil Golev. „Ruská lajna hrála dobře. Výborný výkon opět předvedl Andreas Kubáň. Ale pořád musíme hodně pracovat, bude to ještě hodně těžké,“ uzavřel Stránský.