Orli po boji padli. S Valašským Meziříčím prohráli 2:3

Petr Sobol, 29.09.2018 Hokejisté Orlové prohráli i pátý zápas v sezoně. Přitom nad Valašským Meziříčím dvakrát vedli, ani jednou ale nedokázali nadějný stav udržet. O osudu utkání rozhodla třetí třetina. V té jako jediní udeřili hosté a domů si odvezli tři body.

29.09.2018 od 17:00

HC Orlová - HC Bobři Valašské Meziříčí 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Adam (Hovsepyan, Sladkovský), 25. Dang (Kovařík, Adam) – 10. Ostrčil (Holiš), 35. Báchor (Žák, Dvořák), 48. Pořický (Dvořák). Rozhodčí: Šudoma - Kučera, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Využití: 278. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Orlová: Kubáň (Svoboda) - Janiczek, Tomis, Adam, Puškár, Cypas, Štěpánek, Šendera - Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Golev, Bostanžijev, Brodek, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Val. Meziříčí: Slovák(Plšek)-Ostrčil-Mikel-Baroš-Houš-Weintritt-Báchor-Váńa-Žák-Brunec(C)-Vaněk-Podřický-Seidler-Kývala-Dvořák-Martiník-Daněk.
Orli začali aktivněji a už po pár minutách si šanci v oslabení vypracoval Šmíd. Ten sice ještě neuspěl, krátce na to ale využil přesilovou hru Adam a Orlová vedla. Tento stav ale dlouho neplatil, početní výhodu totiž potrestali i Bobři a v desáté minutě srovnal Ostrčil.

Domácí mohli do přestávky ještě jednou udeřit, ve velké šanci se ale neprosadil Ballner. Orli se však dočkali a po první přestávce se prosadil Dang. Několik skvělých výkonů však převedl i Kubáň. „Soupeř nás přestřílel, Andreas opět podal parádní výkon,“ pochválil oporou orlovského týmu kouč Darek Stránský. Ani Kubáň však neodkázal zabránit Báchorovi, který srovnal na 2:2 a do kabin se tak znovu šlo za nerozhodnutého stavu.

„Třetí třetinu jsme chtěli odehrát bez zbytečných trestů a dát gól z některého z brejků, ale stal se pravý opak,“ uvedl Stránský. V 48. minutě se totiž prosadil Pořický a Bobři poprvé vedli. „Škoda toho gólu, třetina totiž byla hodně vyrovnaná,“ mrzelo kouče Orlů.

Domácí si ještě vytvořili několik šancí, vytoužený gól ale nedali. „Dnešní zápas už konečně snesl nějaké parametry. Jsem spokojenější,“ řekl po utkání Stránský. „Chybělo nám i trochu štěstí, Valašské Meziříčí však odehrálo dobrý zápas. Náš výkon byl ale zlepšený, tak snad si tvrdou prací brzy vybojujeme i první body,“ věří trenér Orlové.