Orlová jede z Moravských Budějovic bez bodu

Petr Sobol, 06.10.2018 Nevyšlo to ani na sedmý pokus. Hokejisté Orlové sice v Moravských Budějovicích odehráli lepší zápas než ve středu v Kopřivnici, jenže na body to nestačilo. Domácí se dostali rychle do vedení, které postupně navýšili až na 3:0. V závěru druhé části sice snížil Golev, Moravské Budějovice ale drama nedopustily a nakonec vyhrály 4:2.

06.10.2018 od 17:00

HC Moravské Budějovice 2005 - HC Orlová 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Rytnauer (Krutiš), 19. Krutiš (Horký, Rytnauer), 27. Horký (Kabelka), 52. Rytnauer – 40. Golev (TS), 58. Štěpánek (Šmíd). Rozhodčí: Král - Maloušek, Hübl. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 405. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Moravské Budějovice: Jekel (Čáp) – Trnka, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš, Hačecký, Rytnauer, Čejka, Bulín, Říčka, Krutiš.
Orlová: Kubáň (Svoboda) – Janiczek, Tomis, Kropka, Szturc, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Klíma, Golev, Bostanžijev, Dang, Achmeťjanov, Hovsepyan, Kysučan.
Orli ve středu dostali deset gólů v Kopřivnici a v kabině bylo docela dusno. Kouč Darek Stránský proto svým svěřencům důrazně promluvil do duše, aby jim vysvětlil, co po nich chce. „Myslel jsem, že to pomůže, tréninky vypadaly lépe, kluci se snažili, ale hlavně v první třetině nám zase chyběl pohyb,“ mrzelo trenéra Orlová.

Žihadla šla brzy do vedení, už ve třetí minutě se prosadil Rytnauer a krátce před první sirénou zvyšoval Krutiš. „Chtěli jsme na ně vletět a hýbat se, máme mladé hráče, ale nepřenesli jsme to na led, což mě mrzí,“ uvedl Stránský. Ve druhé třetině zvýšil Horký už na rozdíl tří branek a až devět sekund před druhou sirénou snížil z trestného střílení Golev. „Kdybychom předtím nedostali gól na 3:0, bylo by to hratelní, ale takto se to těžko otáčí,“ uvědomuje si orlovský kouč.

Ve třetí třetině Orli zabrali, velké šanci měli Kovařík s Bostanžijevem, ani jeden ale neuspěl a naopak podruhé v zápase se prosadil Rytnauer. „Třetí třetina přesto byla naše nejpovedenější v celé sezoně. Dostali jsme se do tlaku, měli jsme moc šancí, jenže jsme je nedali a naopak jsme inkasovali hloupý gól,“ mrzelo Stránského. V čase 57:55 sice využil přesilovou hru Štěpánek, na zvrat už ale bylo pozdě. „U kluků ale konečně byla vidět větší urputnost, nasazení a bojovnost,“ uzavřel Stránský.