Orli na Hodonín neumí. Tentokrát dostali desítku

Petr Sobol, 21.11.2018 Pokud má Orlová nějakého neoblíbeného soupeře, tak je to Hodonín. V prvním utkání od Drtičů dostala sedm branek, doma osm a ve středu dokonce deset. Orli skórovali jen dvakrát, a tak si z ledu soupeře odvezli největší výprask v sezoně.

21.11.2018 od 18:00

SHK Hodonín - HC Orlová 10:2 (3:0, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 2. Miklík, 10. Finsterle (Matula, Kellner), 20. Matějka (Charvát), 33. Finsterle (Mikéska, Matula), 34. Matějka (Jurča, Škutchan), 46. Finsterle (Růžička, Kellner), 47. Jurča (Matula, Finsterle), 49. Škutchan (Růžička), 53. Leška (Kobylík), 60. Finsterle (Mikéska) – 31. Amirov (Akhmetianov), 51. Šmíd (Akhmetianov). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Hodonín: Štěpanovský (Juríček) – Sedlák, Šaršok, Kellner, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík , Polák – Charvát , Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča.
Orlová: Svoboda (Ovčaři) – Janiczek, Tomis, Amirov, Puškár, Stránský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Smrčka, Sladkovský, Šmíd, Blaško, Kovařík, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovspejan.
První šanci zápasu sice měli Orli, jenže hned na začátku druhé minuty otevřel skóre hodonínský Miklík. Orlová měla i další příležitosti, na Štěpanovského ale recept nenašla, zato Drtiči byli efektivní a přidali další dvě branky. „V prvním dějství jsme hráli vyrovnaný hokej, ale z nahozených puků jsme dostali tři góly, to utkání hodně ovlivnilo,“ uvedl po zápase kouč hostů Darek Stránský.

V polovině zápasu se Orlová dostala v oslabení do přečíslení, které potrestal Amirov, jenže jen, co se vrátil potrestaný Štěpánek na led, zase udeřili Drtiči. A dokonce dvakrát. „Dostali jsme dva rychlé góly a pak už jsme se rozsypali,“ věděl Stránský.

Krátce na to dostal trest do konce zápasu Ballner a orlovská sestava, která byla už tak hodně okleštěná, dostala další ránu. V posledním dějství navíc Orli dostali dalších pět branek. „Už to bylo příšerné,“ dodal Stránský.

Hodonín dal Orlové ve třech zápasech dohromady 25 branek. Je to náhoda? „To teda ne. Ale nevím, čím to je. V posledních zápasech jsme byli schopni držet krok s každým, nedostávali jsme ani moc branek, ale teď jsme zase vyhořeli,“ komentoval orlovský trenér.

Orli teď mají delší pauzu. Další zápas je čeká až první prosincový den v Pelhřimově. „Máme dost času na to dát se dohromady. Snad se uzdraví i marodi, abychom byli zase kompletní,“ přeje si Stránský.