Nejlepší výkon v sezoně! Orli porazili Opavu

Petr Sobol, 05.12.2018 Orlová ve středu přivítala na svém ledě Opavu, se kterou minule uhrála bod. Tentokrát už Orli brali všechny tři. Předvedli totiž velmi dobrý výkon - dokonce nejlepší v celé sezoně. Tři body posbíral Kuťák, který už v první minutě otevřel skóre, skvěle zachytal i gólman Ovčáři. Orlová zaslouženě vyhrála 5:2.

05.12.2018 od 18:00

HC Orlová - HC Slezan Opava 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kuťák (Šendera, Kaukič), 26. Hovsepyan (Kuťák), 31. Kuťák (Flok, Kaukič), 31. Ballner (Kysučan), 54. Kysučan (Ballner) – 27. Rousek (Pělucha), 59. Krejčí (Malina). Rozhodčí: Markovský-Rychlý,Bartek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 178.
Orlová: Ovčáři (Křehlík) - Janiczek, Tomis,Kropka, Amirov, Spálovský,Štěpánek, Šendera - Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kaukič, Kovařík, Kuťák, Flok, Brodek, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.
Opava: Dáňa (Lamla) - Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij, Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.
Uplynulo jen 21 vteřin, Kuťák dostal přesnou přihrávku od Šendery a rychle otevřel skóre. „Vstup do zápasu jsme měli parádní. Od kluků tam byl úplně jiný přístup než posledně,“ těšilo kouče Orlů Darka Stránského.

Další velkou šanci měl Blaško, Dáňa ho ale vychytal a v první třetině už další gól nepustil. Na začátku prostřední části měli domácí přesilovku. Tu sice ještě nevyužili, pak ale Kuťák krásně našel Hovsepyana a ten dával na 2:0.

Rychle sice snížil Rousek, o pár minut později ale vrátil domácím dvougólové vedení parádně hrající Kuťák. O jedenáct vteřin později se navíc trefil Ballner a Dáňa po čtvrté inkasované brance opustil svou klec.

„Bylo důležité, že i když Opava snížila, tak jsme zůstali u naší hry. Kluci nezačali bláznit, hráli zodpovědně a kontaktní gól je vůbec nepoznamenal,“ chválil svůj tým Stránský. „Kluci šli dnes vítězství naproti, odmakali to a byli produktivní,“ dodal.

V posledním dějství Orli kontrolovali hru, a když v 54. minutě dával Kysučan už na 5:1, bylo definitivně rozhodnuto. V samém závěru už jen kosmeticky upravil skóre Krejčí. „Dnes to byl náš nejlepší zápas,“ říkal spokojený Stránský, který pochválil i výkon velmi dobře chytajícího Ovčářiho.

Už v sobotu Orli hrají na svém ledě proti Písku. „Dnes odehrála parádní zápas pětka z Frýdku-Místku, Kuťák, Kaukič a Flok. Příště asi nebudou, ale ostatní je musí nahradit,“ uzavřel Stránský.