Orlová si zastřílela. Novému Jičínu dala osm gólů

Petr Sobol, 16.02.2019 Orli vstupovali do zápasu s Novým Jičínem s vědomím, že jsou zachráněni, a že mohou hrát uvolněně. Zápas podle toho také vypadal, domácí od prvních minut diktovali tempo hry a předvedli velmi dobrý výkon. Společně se svými fanoušky tak nakonec mohli oslavit vysokou výhru 8:1.

16.02.2019 od 17:00

HC Orlová - HC Nový Jičín 8:1 (2:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Akhmetianov (Ballner), 15. Klíma (Amirov, Smrčka), 26. Brodek (Spálovský), 29. Ballner (Šmíd, Tomis), 36. Akhmetianov (Amirov), 41. Šendera (Akhmetianov, Ballner), 49. Amirov (Šmíd, Akhmetianov), 59. Kysučan (Mrowiec) – 46. Zedník. Rozhodčí: Blaha - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 201.
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Mrowiec, Šendera, Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Szturc, Štěpánek - Akhmetianov, Ballner, Šmíd - Hovsepyan, Cihlář, Macuh - Brodek, Potočný Mar., Kysučan - Smrčka, Pacoň, Klíma.
Nový Jičín: Sonnek V. (Palička) – Adamík, Már, Hruška, Kališ, Gřesík, Tomeček, Kuba, Palička, Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek, Zedník, Vaňo, Sonnek J., Slovák, Irgl.
Orlová byla aktivnější od úvodního buly a po zásluze se taky dostala do vedení, které ve čtvrté minutě zařídil Akhmetianov. Ještě před první sirénou se po krásné akci prosadil Klíma a domácí vedli 2:0.

V prostřední části Orli pokračovali v aktivní hře a branku soupeře zasypali dalším návalem střel. Ujaly se pokusy Brodka, Ballnera a Akhmetianova, který svou druhou trefou v zápase dával už na 5:0. „Dnes nám tam toho napadlo opravdu hodně. Hráli jsme však dobře i směrem dozadu, moc jsme jim toho nedovolili a zápas jsme kontrolovali,“ říkal spokojený kouč Darek Stránský.

V závěrečné části sice Nový Jičín skóroval ve vlastním oslabení, Orli však zásluhou Šendery, Amirova a Kysučana přidali další tři góly a vyhráli vysoko 8:1. „V závěru už jsme hráli na krásu. I když někdy s větším rizikem, ale to mi dnes nevadilo, výsledek byl totiž jednoznačný,“ pousmál se Stránský.

Orlová tak vyhrála čtvrtý zápas z posledních šesti. „Kluci hráli uvolněně, sezona je zachráněná a už to nebyly takové nervy,“ uvedl Stránský. „Navíc máme formu. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat proti silnému Valašskému Meziříčí,“ vyhlíží orlovský kouč předposlední zápas sezony, který se hraje příští sobotu.