Facka v derby. Orlová dostala osm gólů v Karviné

Petr Sobol, 05.10.2019 Sobotní utkání proti loňskému finalistovi krajského přeboru Orlové vůbec nevyšlo. Svěřenci Daniela Marosze nedokázali navázat na výsledek proti Krnovu a v Karviné padli vysoko 1:8. Domácí do zápasu vstoupili skvěle a v osmé minutě vedli už 4:0. O čestných úspěch Orlů se v čase 59:59 postaral Lenomar.

05.10.2019 od 15:00

HK Baník Karviná - HC Orlová 8:1 (4:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Juhász (Kasperlík, Kytka), 3. Orság (Vaštík, Malík), 6. Holý (Juhász), 8. Vaštík (Fejko, Orság), 37. Vaštík (Fejko), 1. Orság (Kasperlík), 53. Juhász (Kytka), 54. Fejko (Orság) - 60. Lenomar (Grepl, Korec). Rozhodčí: Janda - Vítek, Golaň. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 79.
Karviná: Ovčaři - Deutsch, Procházka, Hladil, Kytka, Bolek - Malík, Václavík, Orság, Vaštík, Kurowski, Vlček, Juhász, Fejko, Tvrdík, Kasperlík, Chomič, Holý.
Orlová: Křehlík (54. Vítek) - Zamecznik, Zientek, Štefanka, Klus, Milch, Tomis - Grepl, Klíma, Lenomar, Kaleta, Zakuťanský, Hanzl, Korec, Petrák, Rosůlek.
Orlová měla hororový start do zápasu. Už ve třetí minutě udeřil z přesilovky Juhász, za pár vteřin zvyšoval Orság a krátce na to dokonce ve vlastním oslabení skóroval Holý. „Pak už se s tím dalo těžko něco dělat,“ řekl trenér Orlové Daniel Marosz, jehož svěřenci vzápětí inkasovali počtvrté. „Zápas nám vůbec nesedl,“ dodal.

Orli v prvním utkání porazili vysoko Krnov, nemohli tedy zápas s Karvinou podcenit? „To si nemyslím. Před zápasem jsme si říkali, že k tomu nesmí dojít,“ uvedl Marosz. „Bohužel jsme dostali rychlé góly a bylo hotovo. Kdyby to bylo třeba po deseti minutách 0:0, tak by to vypadalo jinak,“ řekl kouč Orlové.

Ve druhé třetině se domácí prosadili jednou, ve třetím dějství ale přidali další tři branky. „Hráli jsme hodně oslabení, podle toho to taky vypadalo,“ poukázal Marosz na tresty Tomise, Zienteka, Zamecznika a Milcha – všichni byli vyloučení dvakrát.

Orlová se ale z porážky musí rychle oklepat, už v sobotu totiž přivítá silnou Studénku. „Jsou to zkušení kluci. Hodíme to za hlavu a jedeme dál. Je však třeba, abychom se poučili z chyb, které jsme udělali,“ nabádá Marosz.

Ideální zápas neprožil ani gólman Křehlík, který ze své sítě lovil osm puků. „Nebyl to žádný excelentní výkon, ale určitě bych to na něj nesváděl. Byl to kolektivní výkon, jemu se asi taky dobře nechytalo, když na začátku dostal tolik branek,“ uzavřel Marosz nevydařené utkání.