Orlová ve Studénce vysoko prohrála

Petr Sobol, 30.11.2019 Orli se pod novým trenérem Petrem Tomisem nezvedli a na ledě lídra tabulky ze Studénky vysoko prohráli. Domácí se brzy dostali do vedení, na začátku druhé třetiny ale srovnal Zakuťanský. Jenže pak domácí dali další dvě rychlé branky a od té doby už své vedení nepustili. Orli si nakonec odvezli porážku 3:9.

30.11.2019 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 9:3 (1:0, 4:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 2. Slovák (Sluštík), 21. Sluštík (Trubka, Slovák), 24. Slovák (Sluštík, Pokorný), 33. Slovák (Pokorný), 36. Rosypka (Tomášek Ma.), 45. Sluštík (Pokorný), 52. Slovák (Trubka, Gola), 56. Gola (Pokorný), 60. Žídek (Kučera, Gola) - 21. Zakuťanský (Grepl), 25. Štefanka (Grepl), 53. Dýrr (Korec). Rozhodčí: Pelc - Pliska, Zahel. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 408.
Studénka: Baldík - Trubka, Holaník, Gola, Janečka, Jedlička - Slovák, Kučera, Sluštík, Pokorný, Tomášek Ma., Tomášek Mi., Tomášek R., Žídek, Rosypka, Martinčík.
Orlová: Křehlík - Klus, Machaczek, Pobuta, Milch, Macurák, Štefanka - Přeček, Zakuťanský, Dýrr, Korec, Grepl, Rambousek, Klíma, Petrák, Mareček, Kaleta, Lenomar.
„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, a to se také potvrdilo,“ řekl po zápase kouč Tomis. „Bohužel, udělali jsme hodně chyb, kterými jsme to soupeři ulehčili, a výsledek je hrozný. Na střely to ale byl vyrovnaný zápas,“ dodal.

Orlová brzy prohrávala, vypracovala si ale řadu šancí na vyrovnání. Toho se dočkala na začátku druhé třetiny, jenže pak Studénka zase odskočila o dvě branky. Poté se prosadil Štefanka, jenže domácí přidali do přestávky ještě další dvě branky. „Druhá třetina byla zlomová. Kvůli individuálním chybám jsme se už na soupeře nedotáhli,“ komentoval Tomis.

Třetí třetinu Studénka vyhrála 4:1 a došla si pro vysokou výhru. „Dnes jsme neměli potřebnou kvalitu v zakončení, v tom byla Studénka lepší a zaslouženě vyhrála. Kluci však hráli s dobrým nasazení a věřím, že za týden to přeneseme i do výsledku a vyhrajeme,“ uzavřel Tomis.