Orli stahovali, nakonec jim ale chyběl jeden gól

Petr Sobol, 15.12.2019 Orlová doma nestačila na Frýdek-Místek. Soupeř do zápasu vstoupil lépe, v první třetině dal tři branky a v 27. minutě vedl už 4:0. Orlová poté ale zabrala a necelé dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky Dang. Další branka už ale nepadla a Frýdek-Místek si odvezl všechny body domů.

15.12.2019 od 17:00

HC Orlová - HC Frýdek-Místek B 3:4 (0:3, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 36. Rambousek (Zakuťanský), 42. Zakuťanský (Štefanka, Grepl), 59. Dang (Štefanka) - 15. Mičulka (Vacula, Niedoba), 18. Vančo-Minařík (Mičulka), 19. Indrst (Valíček), 27. Vančo-Minařík (Valíček). Rozhodčí: Pelc - Opravil, Nytra. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 138.
Orlová: Urbánek - Štefanka, Novák, Zamecznik, Milch, Macurák - Grepl, Rambousek, Korec, Dang, Zakuťanský, Petrák, Klíma, Kaleta, Dýrr, Přeček, Mareček.
Frýdek-Místek B: Horváth - Gottwald, Niedoba, Valíček, Popelář, Kocourek, Fojtík - Mičulka, Indrst, Zoubek, Puzoň, Carbol, Vančo-Minařík, Vacula.
„Byl to podobný průběh zápasu jako v Českém Těšíně,“ řekl po utkání trenér Orlové Petr Tomis. Frýdek-Místek dal během pár minut první třetiny tři rychlé góly a ve druhém dějství dával svou druhou brankou Vančo-Minařík už na 4:0. Až v 36. minutě se poprvé prosadili i domácí, kteří zásluhou Rambouska snížili.

„První dvě třetiny jsme nehráli dobře a začali jsme hrát, až když jsme prohrávali,“ uvedl Tomis. „Zbytečně jsme ztráceli kotouče v obranném pásmu a komplikovali jsme si rozehrávku. Naší nedůsledností jsme několikrát soupeře nechali úplně sami před brankářem,“ dodal.

Velmi dobrý výkon však předvedl brankář Urbánek, který držel Orly nad vodou. A v poslední periodě se obraz hry změnil. „Třetí třetina se trochu podobala tomu, co chceme hrát. Byli jsme v pohybu, hráli jednoduše a důrazně. Díky tomu jsme získali spoustu kotoučů a dostávali jsme se do zakončení,“ komentoval Tomis.

Na 2:4 snižoval Zakuťanský a v závěru se ještě trefil Dang, více už toho ale domácí nezvládli. „Bohužel, dvacet minut nestačilo na to, abychom zápas otočili v náš prospěch. V sobotu nás čeká poslední utkání letošního roku v Bohumíně a věřím, že tam navážeme na poslední třetinu tohoto utkání a budeme takto hrát celých šedesát minut ,“ dodal Tomis.