Orlová prohrála s Novým Jičínem i potřetí

Petr Sobol, 05.01.2020 Vstup do nového roku orlovským hokejistům nevyšel. Orli doma přivítali Nový Jičín B, který po první třetině vedl už o dva góly. Domácí sice v prostřední části otočili skóre, poté už se ale neprosadili a soupeř v závěru rozhodl o své výhře. Orlová tak s Novým Jičínem prohrála i třetí zápas v letošní sezoně.

05.01.2020 od 17:00

HC Orlová - HC Nový Jičín B 3:6 (0:2, 3:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. Mareček (Zakuťanský), 29. Dýrr (Rambousek, Klíma), 36. Grepl (Klus) - 13. Štěpjak (Chvostek), 16. Holáň (Timura), 37. Štěpjak (Zedník, Chvostek), 56. Holáň (Palacký, Gřesík), 57. Palacký (Zedník, Fajmon), 58. Štěpjak (Chvostek, Zedník). Rozhodčí: Kafka - Chamrád, Krakovčík. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 168.
Orlová: Křehlík - Klus, Macurák, Zamecznik, Milch, Síkora - Dang, Rambousek, Mareček, Zakuťanský, Pacoň, Korec, Přeček, Dýrr, Klíma, Grepl.
Nový Jičín B: Kohn - Már, Gonoš, Andrýsek, Holáň, Hudec, Pelikán - Ertel, Zedník, Timura, Štěpjak, Chvostek, Fajmon, Palacký, Gřesík, Birka.
Orlové vůbec nevyšla první třetina, ve které dostala dva góly. „Nový Jičín byl lepší. My jsme udělali spoustu chyb v obranném pásmu, nehráli jsme důrazně, špatně jsme obsazovali hráče a navíc jsme nedobruslovali útoky soupeře,“ uvedl kouč Orlové Petr Tomis. „Několikrát jsme je taky nechali ujet do přečíslení,“ dodal.

Prostřední dějství ale vypadalo úplně jinak. Nejprve snížil Mareček, poté se prosadil Dýrr a v 36. minutě poslal domácí do vedení Grepl. „Byli jsme aktivnější a dostávali jsme se do zakončení,“ komentoval Tomis.

Jenže Nový Jičín rychle odpověděl. Přesto Orli do třetí třetiny vstoupili dobře a zdálo se, že by zápas mohli zvrátit na svou stranu. „Hráli jsme dobře pozičně a sbírali jsme kotouče ve středním pásmu,“ řekl Tomis.

Jenže na konci zápasu hosté dali tři rychlé branky a bylo rozhodnuto. „Máme problém s obsazováním hráčů v obranném pásmu. V tom se musíme zlepšit,“ uzavřel Tomis, jehož svěřence čeká další zápas v sobotu proti Krnovu.