Utkání plné zvratů. Orlová nakonec veze z Karviné bod

Petr Sobol, 15.01.2020 Hokejisté Orlové ukončili sérii bez získaného bodu a ve středu vydřeli bod v Karviné. Derby nabídlo utkání plné zvratů, přičemž ještě v závěru druhé třetiny Orli vedli 4:2. Karviná ale poté srovnala a v prodloužení rozhodl o domácí výhře 5:4 Juhász.

15.01.2020 od 18:30

HK Baník Karviná - HC Orlová 5:4 pr. (2:3, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Vlček (Fejko, Chomič), 11. Kasperlík (Juhász, Vlček), 38. Fejko (Vlček), 50. Kasperlík (Juhász, Fejko), 63. Juhász (Kasperlík, Deutsch) - 4. Zientek (Rambousek), 13. Grepl (Štefanka), 20. Klíma (Rambousek, Grepl), 22. Dang (Korec). Rozhodčí: Čaja - Opravil, Moravec. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 64.
Karviná: Ovčaři - Plánka, Procházka, Hladil, Deutsch, Bolek - Malík, Tvrdík, Kasperlík, Vlček, Václavík, Chomič, Fejko, Juhász, Krul, Bogár, Holý.
Orlová: Urbánek - Milch, Klus, Sikora, Zamecznik, Novák, Štefanka, Zientek, Macurák - Klíma, Zakuťanský, Pacoň, Dang, Přeček, Rambousek, Grepl, Korec, Petrák, Mareček.
První třetina středečního derby nabídla dokonce pět branek. Orlová se zásluhou Zienteka dostala do vedení, které pak ale domácí dvěma trefami zvrátili na svou stranu. Jenže na 2:2 vyrovnal Grepl a gól do šatny přidal Klíma. „Přestože jsme dvakrát inkasovali v oslabení, tak první třetina byla z naší strany daleko lepší, než v předešlých zápasech,“ řekl kouč Orlů Petr Tomis. „Při hře pět na pět jsme měli dobrý pohyb, hráli jsme jednoduše a dostávali jsme se do zakončení,“ dodal.

Na začátku druhé třetiny dával už na 4:2 Dang, domácí ale v závěru prostřední části snížili. „Gól na 3:4 byl jedním ze zlomových momentů,“ uvedl Tomis. Hosté se totiž dožadovali odpískaného faulu, ovšem místo přesilovky přišli o puk a inkasovali.

„Ve třetí třetině jsme prvních deset minut úplně nesmyslně přestali hrát a čekali, co s náma soupeř udělá,“ mrzelo Tomise. I díky tomu Karviná zásluhou Kasperlíka srovnala. „Potom jsme změnili složení útoků a to nás trochu uživilo,“ dodal kouč Orlové.

V prodloužení mohli Orli rozhodnout, jenže neproměnili trestné střílení a na druhé straně se prosadil Juhász. „Bod je ze zápasu málo,“ uzavřel Tomis.