Orlová bojovala, na lídra ale nestačila

Petr Sobol, 18.01.2020 Ani v sobotu hokejisté Orlové neukončili sérii porážek. Tentokrát nestačili na lídra tabulky ze Studénky. Zřejmě klíčový moment utkání nastal v polovině druhé třetiny, kdy hosté sice hráli v oslabení, v tom ale dvakrát udeřili a dostali se do vedení 3:0. Za Orlovou sice odpověděl Dang, v závěru zápasu ale vrátil hostům třígólový náskok Slovák. Poté už jen snížil Pacoň.

18.01.2020 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Dang (Klus, Korec), 60. Pacoň (Dang, Zamecznik) - 17. Rosypka (Tatarčík), 28. Sluštík (Pokorný), 29. Pokorný (Sluštík), 57. Slovák (Lyčka). Rozhodčí: Blaževič - Vítek, Majetný. Vyloučení: 5:3, navíc Štefanka (Orl) - OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 148.
Orlová: Urbánek - Zamecznik, Novák, Milch, Štefanka, Klus, Zientek, Síkora - Korec, Dang, Zakuťanský, Grepl, Přeček, Klíma, Petrák, Rambousek, Pacoň, Mareček.
Studénka: Baldík - Gola, Trubka, Novák, Lyčka, Janečka, Jedlička - Tomášek, Slovák, Tatarčík, Orszulik, Čáň, Rosypka, Žídek, Linduška, Sluštík, Pokorný, Martinčík.
Studénka přijela v roli favorita, domácí ale dlouho drželi krok. V první třetině Orlová inkasovala jen jednou, zlom nastal ale v polovině druhého dějství. „Zápas se rozhodl ve druhé třetině, kdy jsme během jedné minuty dostali dva góly ve vlastní přesilové hře,“ uvedl trenér Petr Tomis.

Ve stejné početní výhodě se sice prosadil ještě Dang, hosté ale v závěru zápasu zase odskočili a v posledních vteřinách už jen korigoval skóre Pacoň. „Máme před sebou ještě šest zápasu a věřím, že na play-off budeme připraveni,“ řekl Tomis, jehož svěřence už ve středu čeká utkání v Horním Benešově.