Senzace se nekonala, Orlová má po sezoně

Petr Sobol, 29.02.2020 Výkony v předešlých dvou duelech naznačily, že Orlová bude ve čtvrtfinále Studénce více než silným soupeřem. Ve středu doma Orli dokonce vyhráli a vynutili si rozhodující třetí zápas série. Na ledě Studénky opět brzy prohrávali, pak sice vyrovnal Zientek, domácí ale rychle odskočili a svůj náskok už uhájili. Orli tak mají po sezoně, do semifinále postoupila Studénka.

29.02.2020 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lyčka (Linduška, Jedlička), 16. Pokorný (Sluštík, Trubka), 18. Slovák (Tomášek, Sochorek, 26. Sluštík (Tatarčík, Trubka), 33. Slovák (Sochorek) - 15. Zientek, 44. Grepl (Štefanka). Rozhodčí: Hykel, Pelc - Puczok, Piskoř. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. Diváci: 501.
Studénka: Baldik - Gola, Trubka, Novák, Lyčka, Janečka, Jedlička - Tomášek, Tatarčík, Slovák, Sluštík, Martinčík, Čáň, Rosypka, Židek M., Linduška, Sochorek, Kučera, Orszulik, Pokorný, Žídek J.
Orlová: Urbánek - Štefanka, Tomis, Zientek, Zielinski, Macurák, Zamecznik. Milch - Grepl, Zakuťanský, Dang, Rosůlek, Rambousek, Přeček, Klíma, Petrák, Korec Pacoň, Jančar.
Orli se jeli porvat o postup, zápas jim ale nevyšel tak, jak si přáli. „Nechytili jsme začátek utkání. Byli jsme hodně a zbytečně vylučováni, což nám nabouralo naše plány, protože nás oslabení stály hodně sil,“ uvedl trenér Orlové Petr Tomis. „Proto jsme první dvě třetiny nebyli vůbec nebezpeční,“ dodal.

Studénka je silná v přesilovkách, což v sobotu potvrdila a v početní převaze se rychle dostala do vedení. Orli sice zásluhou Zienteka srovnali, přesto Studénka po první třetině vedla 3:1. „Kdybychom nerozhodný stav udrželi do konce první třetiny, mohlo to vypadat jinak,“ litoval Tomis.

Domácí v prostředním dějství zvýšili už na 5:1 a v závěrečné třetině pouze kosmeticky upravil skóre Grepl. „Dnes se projevilo, že jsme neměli pro play-off dostatečně široký tým. Ve třetí třetině jsme si nějaké šance vytvořili, ale to už bylo pozdě,“ uvedl Tomis a dodal: „Musím poděkovat našim fanouškům, že za námi přijeli a podporovali nás až do konce. I kvůli nim jsme chtěli dneska uhrát lepší výsledek, ale na víc jsme neměli.“