Olejáři si s chutí zastříleli v Uherském Hradišti!

Tomáš Salamon, 03.11.2010 Rozběhla se druhá polovina základní části a orli zajížděli do Uherského Hradiště. V závěru té první se nejvíce potýkali se špatnou koncovkou. Za poslední dva zápasy se našim hráčům podařilo vstřelit jen dvě branky. Stejný počet se tentokrát podařil dříve než za dvě minuty a Olejáři s chutí přidávali další zásahy. Nakonec dokráčeli k pohodovému vítězství 7:0. Třemi brankami se blýskl navrátilec do Orlovského týmu, Vladimír Luka.

03.11.2010 od 18:00

HC Uherské Hradiště - HC Orlová 0:7 (0:4, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Mikšan (Flašar), 2. Luka (Flašar), 12. Luka (Mikšan, Holuša), 16. Moravec (Valchař, Grygar), 26. Studený (Vnenk, Mičulka), 41. Javín (Grygar), 52. Luka (Štefanka). Rozhodčí: Škach - Černý, Kříž. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2.
Uh. Hradiště: Jedlička - Stašek, Heča, Krystýnek, Pšeja, Pochyl, Matula, Knébl, Piluša, Sladký, Andrýsek, Sakrajda, Mikeš, Kundera, Karpíšek, Schuster, Kotačka, Červenka, Vodák, Nersta.
Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Goláb, Mikšan, Blatoň, Studený, Holuša, Galgonek, Moravec, Kraft, Mičulka, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Malík.

Před začátkem utkání v Hradišti visel nad hlavami Olejářů jeden velký otazník. Podaří se konečně prolomit střelecké prokletí a začnou konečně dávat góly? Rozluštění padlo dříve než by kdo čekal, už po dvaapadesáti vteřinách namazal Patrik Flašar Davidu Mikšanovi a Orlová vedla. Neuběhla ani minuta a síť v soupeřově brance se vlnila znovu. Vladimír Luka, který byl do Orlové povolán k obnovené premiéře jako střelec, své poslání splnil již při svém prvním střídání a z jeho gólového příspěvku v zápase to zdaleka nebylo vše. Tento rychlý start zřejmě rozhodnul o osudu celého utkání. Ve dvanácté minutě se skóre měnilo znovu a střelcem opět nebyl nikdo jiný než Luka. V šestnácté minutě nechtěla zůstat zahanbena další posila. Svou první branku v dresu Olejářů a zároveň historicky první druholigovou si připsal David Moravec.

Pokud byla první třetina bohatá na góly a hrstka domácích diváků si mohla hlavy ukroutit, tak v té druhé Olejáři krky Hradišťanům šetřili. Jedinou branku druhé třetiny vsítil za asistence Lukáše Mičulky ostřílený orlovský borec Václav Studený. Důležité je, že i přes četné pokusy domácích držel čisté konto Michal Gleich, který pro tento zápas převzal post brankářské jedničky, po Dušanu Šafránkovi. Uvidíme, jak se bude situace v brankovišti nadále vyvíjet.

Kdybychom vstup do první třetiny nazvali bleskovým, pak vstup do té třetí musí nést přívlastek raketový. Pouhých dvaadvacet sekund stačilo kapitánu Orlů, Miroslavu Javínovi, k tomu, aby zužitkoval Grygarovu nahrávku a navýšil už na 6:0. Poté se Orli na chvíli střelecky odmlčeli, ale ještě jednu branku přeci jen dali. Gólové hody ukončil v dvaapadesáté minutě opět Vladimír Luka! Orlová tak veze po pohodovém zápase domů tři body za pěknou výhru 7:0. Věřme, že ona sedmička naplní svou pověst šťastného čísla a nadělí našim hráčům štěstíčko v koncovce i do zbytku sezony.