Vítězná série je u konce. Ani dvě Mikšanovy branky na body v Novém Jičíne nestačily

Tomáš Salamon, Petr Sobol, 20.11.2010 Čtyřzápasová vítězná série Olejářů je u konce. Orlová narazila v Novém Jičíně, kde domácí oplatili svému soupeři porážku z pátého kola. Nový Jičín se dostal do třígólového vedení a ani dvě branky Davida Mikšana Orlové body nezajistily. V závěrečné power play přišla z novojičínských holí definitivní pojistka a Olejáři tak po čtyřech zápasech odcházejí poprvé z ledu bez bodu.

20.11.2010 od 18:00

HC Nový Jičín - HC Orlová 4:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Zedník (Vrdlovec, Hruška), 11. Zedník (Vrdlovec, Pavlačka), 34. Macháček (Kabeláč), 60. Vrdlovec (Andrýsek) - 45. Mikšan (Štefanka), 58. Mikšan (Studený, Flašar). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:5, navíc Moravec 10 min. Využití: 0:1. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Nový Jičín: Šrámek - Horák, Andrýsek, Hruška, Chvostek, Gulda, Slavík - Skaloš, Macháček, Kabeláč - Zedník, Pavlačka, Vrdlovec - Uhlár, Toman M., Tomášek
Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Holuša, Moravec, Kraft, Galvas, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka

Orli do zápasu vstupovali jako favorité a tak si také počínali. První velkou šanci měl Grygar, kterého u tyčky našel volného Moravec. Přihrávka byla však na tolik prudká a skákavá, že ji Petr nedokázal usměrnit správným směrem. Nový Jičín poprvé zahrozil až po několika minutách, ale po chybě obrany byl zázrak, že Michal Gleich vychytal dvojici úplně osamocených hráčů. Nakonec to však přeci jen byl Nový Jičín, kdo otevřel skóre. Šťastným střelcem byl Pavel Zedník. Záhy mohl vyrovnat Luka, který se prohnal po křídle, ale Šrámek jej vychytal. Na řadě byl znovu Nový Jičín a Pavlačkova mezi obránce poslala do úniku znovu Zedníka, který mířil přesně. Dvě po sobě jdoucí branky Orly zaskočily a s velkými obtížemi si vypracovávali příležitosti, které by mohly znamenat vyrovnání. Domácí byli naopak posílení zjištěním, že i přes velká jména je orlovský tým k poražení a s velkým nasazením bránili svůj náskok.

Druhá třetina příliš hokejové krásy nepobrala. Orli si před zápasem komplikace nepřipouštěli a průběh první třetiny způsobil, že hráli jako opaření. Téměř nic nevycházelo, přihrávky byly nepřesné a ke střelbě se dostávali jen zřídka, většinou jen z pozic, které nemohly znamenat vážnější ohrožení jičínské branky. Nový Jičín také měl problémy vymyslet cestu do našeho pásma, ale přeci jen měl Gleich více práce než Šrámek. Nepříjemné deja vu zažili všichni, kdo přáli orlovským barvám. Obránci předvedli úplně stejnou hrubku jako u druhého gólu a únik si tentokrát mohl vychutnat Macháček. Zakončení mu sice vůbec nesedlo, ale puk stejně proklouzal pod Gleichovými betony až do branky.

Tříbrankové manko před třetí třetinou, umocněné výkonem ve druhé třetině, nevěstilo nic dobrého, ale naděje na zvrat pořád byla. Cítili ji i samotní hráči a byli odhodláni s tím něco udělat. Ve třetí třetině u nich byla znát větší chuť s výsledkem něco udělat a povedlo se to v pětačtyřicáté minutě. Plus Oil hrál přesilovku a před brankou vznikl závar, když už se zdálo, že Šrámek všechny dorážky vykryje, odrazil se puk k Mikšanovi a ten snížil. Stejný hráč se radoval i o deset minut později. Gólová situace vznikla bezprostředně po Studeného vyhraném buly, kdy Flašar vypálil a Mikšan dostrkal puk za čáru. Olejáři se nadále pokoušeli o vyrovnání, ale jejich snahu mařil s přehledem chytající Šrámek. Plamínek naděje zhasl při závěrečném powerplay. Sfouknul ho Daniel Vrdlovec. Proti očekávání tak zůstaly všechny tři body v Novém Jičíně a Olejáři odjeli s prázdnou. Je zbytečné vyvozovat z této prohry závěry. Orlová se stále drží na třetím místě a o další body bude bojovat v sobotu se Vsetínem.