Je rozhodnuto. Orli letí do semifinále!

Tomáš Salamon, Jan Hochman, 19.02.2011 Hodonín předvedl ve všech třech utkáních sympatický a bojovný výkon. Na domácím ledě dokonce zasadil favorizovaným Orlům osmigólový debakl. Ve třetím klání se však Orlová rychle ujala vedení a už se ho nepustila. Můžeme se tak těšit na napínavé semifinálové boje.

19.02.2011 od 17:00

HC Orlová - SHK Hodonín 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Blatoň (Grygar, Valchař), 6. Galvas (Štefanka, Studený), 20. Mikšan (Luka, Moravec), 34. Luka (Javín, Mikšan), 59. Luka (Javín, Mikšan) - 9. Kuba (Barták), 31. Peš (Jurásek, Rehuš). Rozhodčí: Kusý - Barteček, Fiala. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Orlová: Šafránek (Gleich) - Tomis, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Galvas, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Štefanka, Urbánek, Javín, Luka, Vnenk, Szanpka, Samiec, Kraft, Hegegy
Hodonín: Peksa (Rajčák) - Rehuš, Vaškovič, Korotvička, Špok, Jurásek, Flamík, Podešva, Šindelář, Tomášek, Komárek, Miklík, Peš, Zelinka, Salajka, Beňa, Sajdl, Kuba, Průdek, Barták, Hollý

Vstup do posledního čtvrtfinálového zápasu měli domácí hráči takřka ideální. Už po minutě a půl šli zásluhou Jana Blatoně do vedení. Drtiči se snažili o srovnání stavu, Vaškovičovu střelu ale Šafránek, který dochytal zápas v Hodoníně a dnes stál v brankovišti Plus Oilu od úvodní vteřiny, chytil. V šesté minutě se poprvé vylučovalo. Hostující Rehuš byl odejit na trestnou lavici za podražení a domácí pětice početní výhodu po necelé půlminutě dokázala zužitkovat.

První střelecký pokus Galvase ještě dokázal Peksa vyrazit, k puku se ale dostal Štefanka, který opět nabil Davidu Galvasovi, který už napodruhé mířil přesně. Drtiče ale ani dvoubrankové vedení nepoložilo a v deváté minutě se jim podařilo snížit. Po buly před Šafránkem se nejlépe zorientoval důrazný Michal Kuba, jenž protlačil puk až za záda orlovského brankáře. V jedenácté minutě mohlo být srovnáno, ale Hollého střela těsně minula domácí klec.

V patnácté minutě byl vyloučen další hostující hráč - konkrétně Miklík, ale domácím přesilová hra moc nevyšla a hosté se v pohodě ubránili. Jen co se vyloučený Drtič vrátil na led, byla vrátka na trestnou lavici Hodonína opět otevřená. Sudí Kusí na ni poslal Rahuše. Třetí přesilovka vyšla domácím o poznání lépe s golman Hodonína Peksa měl plné ruce práce. O to víc, když byl Hodonín poslán na 16 vteřin do tří. Dvojnásobné oslabení ale hosté zvládli.

Když už to vypadlo, že první třetina skončí jednobrankovým vedením Orlové, přišla smoln situace pro Hodonín. Pouhou vteřinu před vypršením první dvacetiminutovky se Lukova střela odrazila od Davida Mikšana tak nešťastně, že skončila v síti hodonínské branky.

Nástup do druhé části patřil Drtičům, ale ani Peš a po něm ani Špok si na Šafránka nepřišli. Na druhé straně si Peksa poradil s pokusy Valchaře i Galvase. V pětadvacáté minutě se z ničeho nic zjevil před domácím brankářem Šindelář, ale svou střelu zamířil mimo tři tyče. V polovině utkání se hosté přeci jen dočkali, to když ze svého oblíbeného místa zpoza brány našel Jurásek přesně hůl Petra Peše a pro toho už nebylo problém skórovat.

Po snížení měli hosté možnost vyrovnat v přesilovce, ale žádná ze střel se neujala. To domácí svou další přesilovku využili. Dispečer Javín přihrál na Vladimíra Luku, který prokázal své střelecké kvality a napálil puk pod horní tyč Peksovy brány. Do konce druhé části měli domácí hráči ještě dvakrát možnost hrát v početní výhodě, ale na stavu se už nic nezměnilo a tak šly oba celky podruhé do kabin za stavu 4:2 pro domácí tým.

Poslední část přinesla opět hezký hokej a spousty šancí, ale oba dva golmani chytali skvěle. I proto byli poprávu vyhlášeni nejlepšími hráči svých týmů v dnešním zápase. Hosté se snažili o zdramatizování, ale žádná ze střel si cestičku za Šafránka nenašla. Dvě minuty před koncem hostující lavička odvolala golmana a zkusila hru vabank. První pokus o střelu do opuštěné klece ještě Vaškovič zastavil, o chvíli později už ale Vladimír Luka mířil přesně a definitivně rozhodl o výhře Orlové.

Orlová po výsledcích 5:1, 3:8 a 5:2 tedy postupuje do semifinále. Hodonínští Drtiči se nemusí za nic stydět, protože velkého favorita celého ročníku notně potrápili a odehrli s nimi vyrovnanou partii. V semifinále se Orlová utkás Přerovem, druhou dvojici tvoří Šumperk a Jičín, který překvapivě postoupil přes Havířov.

Ohlasy po utkání

Arnošt Šifl (asistent trenéra SHK Hodonín): První gól padl po našem nedorozumění ve středním pásmu, ale i po druhé brance kluci bojovali. Na domácích bylo vidět, že se také báli o výsledek, ale dnes se tady asi nedalo vyhrát. Kdykoliv jsme se dostávali do tlaku, tak nás sudí poslal do čtyř. Vrchol byl, když jsme se snažili o power-play, naskočí tam šestý hráč, kterému jeden z domácích srazí helmu aby ho vyřadil ze hry a sudí zůstává němým. Je jen škoda, že se druhá liga znehodnotila tím systémem, který na svazu vymysleli. Je polovina února a my máme po sezoně. V kraji se přitom dál hraje. Klukům nemám co vytknout, dali do toho maximum a na ledě nechali úplně všechno a já jim musím jenom poděkovat a smeknout před nimi klobouk, stejně tak, jako před našimi fanoušky, kteří nás podporovali celou sezonu a přijeli i dnes do Orlové.