Orlová nastřílela Studénce 8 gólů a prodloužila vítěznou sérii

Petr Sobol, 02.10.2011 Orlová - Skvělý nedělní podvečer zažili všichni příznivci orlovského hokeje. Jejich svěřenci jim totiž připravili báječný dárek v podobě vítězství nad ambiciózní Studénkou. Soupeř ještě v první třetiěn držel krok, poté ale domácí zabrali na plné obrátky a svému souepři nedali šanci. Nakonec předvedli parádní představení a po výhře 8:2 získali třetí výhru v sezoně v řadě.

02.10.2011 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 8:2 (1:0, 5:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Foltýn, 29. Novák J. (Milch), 32. Opravil (Novák J.), 34. Szajter (Pavlát), 35. Branný (Bojda), 38. Szajter (Fábry), 45. Novák J. (Fábry, Opravil), 46. Hanzl (Pavlát). - 27. Janečka (Kostelňák, Šebesta), 41. ? Rozhodčí: . Vyloučení: 5:6, navíc Rolek (STU) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 500. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Bojda, Novák J., Csöbök, Musil, Vaštík, Grepl, Burgel, Branný, Novák M., Hanzl, Pavlát, Niedoba, Opravil, Foltýn
Studénka: Válek (od 35. Pastorek) - Kovář, Kuchař, Janečka L. I., Holoník, Sikora, Rolek, Kostelňák, Kaňkovský, Urbanec, Janečka L. II., Merta, Šebesta, Tomášek, Čáň, Lindovský, Pokorný, Bolf
Po vítězných duelech s Kopřivnicí a B týmem Nového Jičína čekala na orlovské hokejisty daleko těžší zkouška. Do Orlové zavítal jeden z favoritů soutěže ze Studénky, který v minulém kole doma porazil Horní Benešov a navíc se opět mohl spolehnout na zkušeného Pavla Šebestu, kterého orlovští fanoušci znají určitě více než dobře.

Většina lidí čekala vyrovnaný zápas, kde každá branka může rozhodnout. A předpoklady se také zprvu naplňovaly, úvodní třetina byla vyrovnaná, také ve druhé se šance přelévaly ze strany na stranu. Ovšem jen do doby, než se do tempa zase dostali domácí a předvedli skvělou útočnou smršť, otevřeli si střelnici a hostujícímu celku nakonec nasázeli osm branek. Tím si pak vysloužili zasloužené a dlouho trvající ovace.

Zprvu to ale na tak jednoznačné vítězství nevypadalo. Zápas začal vyrovnaně a na šance se čekalo. Když ale ve čtvrté minutě zavelel do akce Tomáš Foltýn a ukázal své individuální schopnosti, tak se domácí fanoušci mohli začít radovat. Foltýn krásnou individuální akcí poslal svůj tým do vedení a vlil Orlové na hokejky klid.

Vedení domácích mohlo být ještě větší. V početní převaze se snad třikrát pokoušel překonat hostujícího gólmana Malík, ale na Válka si nepřišel. Hostující gólman svůj tým držel, nebýt jeho, mohlo být domácí vedení klidně i větší. Valila se na něj spousta šancí, Válek ale odolával.

Na druhé straně se musel blýsknout i Volf, který v průběhu utkání ukázal, že se na něj tým může spolehnout a vysloužil si tak potlesk na otevřené scéně.

Své umění prokázal i v závěru třetiny, kde se Orlová bránil dvojnásobné početní převaze. Nejprve za jeho zády zazvonila tyč, poté se několikrát vytáhl, v poslední vteřině lapil obrovskou šanci v leže a hodně se podílel na tom, že Orlová šla do kabin ve vedení. V úvodu druhého dějství hosté ale udeřili. Využili toho, že stále trvá jejich početní převaha, Volf sice dělal, co mohl, pak jej ale ležícího přehodil Lukáš Janečka a bylo srovnáno.

Hosty tato branka povzbudila a opět se hnali do útoku. Orlovou však branka nepoložila, domácí stále předváděli velmi dobrý výkon a brzy se dočkali odměny. Jan Novák napálil od modré a mohl si vychutnat gólovou radost – 2:1. Dlouho to netrvalo a domácí radost vypukla nanovo. Novák se tentokrát chopil role nahrávače, zpoza brány ideálně našel kapitána Ladislava Opravila a ten už neměl problém poslat kotouč potřetí do sítě.

Domácí byli na koni, zcela se chopili režie hry a na branku soupeře mířili jednu šanci za druhou. V oslabení sice ujel Šebesta, Volf si na něj ale počíhal a předvedl další ze skvělých zákroků. A tak znovu udeřila Orlová. Ve skrumáží si našel místo Jakub Szatjer, počkal si na puk a zvyšoval už na 4:1.

Jen, co si domácí fanoušci užili radost, znovu si mohli zakřičet gól. Ihned po buly se domácí vrhli do útoku, předvedli krásnou akci, na jejímž konci byl Roman Branný, který ještě krásněji zakončil a poslal kotouč za Válka popáté. To už bylo i na hostující jedničku hodně a do branky mířil náhradník Pastorek.

Ani jemu ale čisté konto dlouho nevydrželo. Orlová z tlaku nepolevovala, z čehož plynule střela Fábryho, kterou Pastorek vyrazil jen na Jakuba Szatjera a ten neměl problém uzavřít skvělou domácí třetinu.

Během ní se na ledě přiostřilo, byly k vidění tvrdší střety, Orlová ale brzy svému soupeři odskočila a ukázala, kdo je na ledě pánem. Studénka se skóre ještě pokusila zvrátit, hned v úvodu třetího dějství na několikáté dostala kotouč za Volfa a snížila na 2:6, to ale bylo vše.

Hostující poslední naděje brzy uhasly. V sólu ještě Opravila Pastorek vychytal, domácí kapitán ale poslal kotouč na Fábryho, ten našel úplně volného Jana Nováka a bylo definitivně rozhodnuto. Poslední pojistku přidal po nádherné akci Jakub Hanzl, který upravil konečné skóre na 8:2.

Ve zbytku zápasu byly šance na obou stranách, oba gólmani vytáhli ze své sbírky efektivní semafory a společně čekali na závěrečnou sirénu. Po ní na orlovském stadionu vybuchla velká radost z třetího plného bodového zisku řadě, kterou hráči s fanoušky na ledě patřičně oslavili. Pokud měl tento zápas ukázat na sílu orlovského mančaftu, pak to značí, že vše je na správné cestě.

Možnost potvrdit tři domácí výhry mají Orli už o víkendu, kdy zajíždí ke svému prvnímu venkovnímu duelu do Rožnova pod Radhoštěm.