První venkovní štace proměněna ve vysoké vítězství

Petr Sobol, 08.10.2011 (Aktualizováno o statistiky a reportáž). Orlovští hokejisté si poprvé v sezoně vyzkoušeli, jaké to je hrát na ledě soupeře. Že by se však něco mělo měnit, tak to teda rozhodně ne. Orli si vyšlápli na domácí a ambiciózní Rožnov, který přehráli jasným poměrem 7:3 a navázali tak na skvělé domácí zápasy. Po čtyřech kolech má Orlová plný počet bodů a je v čele tabulky.

08.10.2011 od 17:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 3:7 (0:1, 0:2, 3:4)

Branky a nahrávky: Opravil, Fábry (Szajter, Krause), Hublík (Ivanka), Foltýn (Szajter), Novák J. (Grepl), Krause (Fábry, Foltýn), Novák M. (Opravil). Vyloučení: 8:10. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:7.
Orlová: Volf (Noga) - Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Bojda, Niedoba, Csöbök, Novák J., Opravil, Krause, Zákuťanský, Ivanka, Burgel, Branný, Novák M., Milch, Hanzl, Pavlík, Foltýn
Orlovští hokejisté za sebou mají další zkoušku. A opět obstáli na výbornou. První venkovní štace dopadla vítězně, Orlová nedala domácímu Rožnovu pod Radhoštěm šanci, zápas od prvních minut kontrolovala a domů veze důležité body.

Že Rožnov dokáže soupeře potrápit, naznačovala i letošní sezona. A tak byla cesta Orlové k Valachům neznámou. Výsledek ale musel potěšit každého orlovského fanouška. A to nejen doma, ale také přímo na místě, kam se Česlíkovy svěřence vydal povzbuzovat celý autobus skvěle povzbuzujících fanoušků.

Úvodní tři kola hráli Orli na domácím ledě. Všechny zápasy zvládli, nyní se tak čekalo, s čím přijedou z venku. Přijeli se třemi body, které je katapultovaly na čelo tabulky hned za Krnov, který má také dvanáct bodů, ale jeden zápas k dobru. Orlová tak zůstává jediným neporaženým celkem v soutěži.

V Rožnově skóre v první třetině otevřel, jako správný kapitán, Ladislav Opravil, který zaznamenal už svou pátou trefu ve čtvrtém zápase. Ta vlila Orlům klid na hokejky, což se projevilo především v prostředním dějství. Zásluhou Fábryho a Hublíka se hosté dostali do vedení 3:0, na které už domácí nedokázali zareagovat.

Ve třetí třetině sice Rožnov našel na skvěle chytajícího Volfa recept, brzy snížil na rozdíl dvou branek a začal pomýšlet na drama. V té chvíli ale zakročil Foltýn a svou druhou brankou ve druhém utkání zvýšil na 4:1 a odrazil nápor domácích. Ti se sice ještě dvakrát dostali na rozdíl dvou branek, ale Jan Novák svou čtvrtou brankou v sezoně společně s Krausem, pro kterého to byl první start v orlovských barvách, vždy vrátili Orlové vedení rozdílem tří branek.

A nezůstalo jen u toho. V závěru vsítil svou první branku v sezoně obránce Michal Novák, upravil skóre na konečných 7:4, které si následně hráči s fanoušky ještě dlouho na ledě užívali.

Další příležitost, jak vidět Orly v akci, budou mít všichni orlovští fanoušci už ve čtvrtek, kdy na orlovský led přijedou hokejisté Bohumína. Zápas startuje v 18:00 a všichni jste srdečně zváni, abyste si užili další krásné hokejové okamžiky.