Orlová v Kopřivnici těsně prohrála

Petr Sobol, 22.10.2011 (Aktualizováno) Druhou porážku v sezoně připravili orlovským hokejistům domácí hráči Kopřivnice. Tým, který byl před sobotním kláním v tabulce o tři body za Orly, vstoupil do utkání lépe a po první třetině se ujal vedení 1:0. A zápas také o jednu branku skončil, domácí se nakonec radují po těsné výhře 2:1.

22.10.2011 od 17:00

HC Kopřivnice - HC Orlová 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Kameníček (Bílek), 54. Bílek (Hrubý D.) - 55. Fábry (Szajter, Novák M.). Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Kopřivnice: Unzeitig (Bouša) – Nevrkla - Novák, Starmann - Bílek - Fojtík, Sochacký - Surovčík, Bartošák - Barčák - Horák, Veřmiřovský - Merenda, Chalupa - Kameníček - Hrubý A., Hrubý D. - Hanzlík - Jašek.
Orlová: Volf (Noga) – Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Ivanka, Niedoba, Csöbök, Novák J., Ondrek, Zakuťanský, Bürgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Pavlát, Foltýn.
Kdo zavítal na první představení Orlů v sezoně, určitě si ještě pamatuje dramatický souboj s Kopřivnicí, který se rozhodoval až v poslední vteřině. A podobný vývoj měl také druhý vzájemný duel těchto soupeřů, který nakonec lépe vyšel domácí Kopřivnici.

Na kopřivnickém ledě byl k vidění kvalitní hokej plný akcí a bojovnosti na obou stranách. Při pohledu na statistiky je také patrné, že hráči hráli ve velkém nasazení a často i za hranicí pravidel. První branky se fanoušci dočkali chvilku před první sirénou, kdy Volfa překonal Kameníček.

I druhá třetina nabídla dramatickou podívanou, šance byly k vidění na obou stranách, na gól se ale muselo počkat až do třetího dějství. A ke smůle Orlové se v přesilové hře prosadil Bílek. Uplynula pouhá minuta, z trestné lavice přímo na led naskočil Jakub Fábry a pro Orlovou vykřesal naději.

Do konce chybělo pět minut. Ovšem Orlová na gólmana Unzeitiga už recept nenašla a z Kopřivnice odjela poražena 1:2. Kopřivnice si tak připsala osmnáctý bod do tabulky, stále jí však patří třetí místo za druhými Orly. V čele tabulky je s tříbodovým náskokem Krnov. O další body budou Česlíkovi svěřenci bojovat v pátek na ledě Nového Jičína B.