Orlová zdolala Rožnov po tuhém boji

Tomáš Salamon, 13.11.2011 Kdo by čekal jednoznačnou podívanou, musel se mýlit. Hosté z Rožnova dlouhou dobu odolávali a po druhé třetině dokonce s Orly drželi krok za stavu 2:2. Domácí se poté ujali vedení v přesilovce a svou výhru pečetili do prázdné branky při závěrečné powerplay.

13.11.2011 od 17:00

HC Orlová - HC Rožnov pod Radhoštěm 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Vaštík (Malík), 33. Opravil (Grepl), 50. Krause (Milch, Malík), 60. Zákuťanský (Grepl) - 31. Martyčák J.(Martyčák T.), 39. Vidlák (bez asistence). Rozhodčí: Janda - Reček, Žídek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 215.
Orlová: Volf (Pavlíček) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Krause, Matušinský, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Branný, Novák M., Musil, Hanzl, Pavlát, Foltýn
Rožnov: Glazkov (Hnilica) - Ferenc, Lyčka, Švrček, Bambuch, Fryšara, Mládenka, Tejkl, Vidlák, Blažej, Martyčák J., Martyčák T., Holý, Švajda, Dušek, Kroupa, Madigár

Orlovští do zápasu s Rožnovem pod Radhoštěm nastupovali v roli favoritů. Už druhý zápas navíc hrají i s kapitánem Ladislavem Opravilem, okolo kterého se vždy hra týmu točí, tudíž se předpokládalo, že by Rožnov měli porazit bez větších problémů. Úvod tomu i nasvědčoval. Už ve čtvrte minutě vybídl Malík ke skórování Davida Vaštíka a ten se nemýlil. Krátce na to se Orli bránili v oslabení, ale početní nevýhodu ustáli a naopak sami si mohli přesilovku vyzkoušet. Navíc v patnácté minutě hned dvojnásobnou. V cestě jim ovšem stál brankář Glazkov a stav se až do přestávky neměnil.

Ve třech se musela bránit i Orlová na přelomu šestadvacáté a sedmadvacáté minuty, ale šlo o krátkou dobu, kterou si tři hráči v poli s přehledem pohlídali. Téměř tři a půl minuty ovšem hráli celkově v oslabení, které jim vzalo spoustu sil, a přestáli ho hlavně díky dobrým zákrokům brankáře Volfa. Krátce po vyrovnání poštu sil na ledě však odešel na trestnou lavici další z orlovských hráčů a to už bylo pro domácí moc. Přesilovku dokázal přesnou ranou využít Jakub Martyčák. Domácí však kontrovali záhy. Ladislav Opravil si udělal dost prostoru a po krásné individuální akci propálil Glazkova. Kdo si však myslel, že Orlová vedení udrží do poslední části, mýlil se, v devětatřicáté minutě hosté udeřili znovu a tentokrát navíc v oslabení. Individuální akci předvedl Martin Vidlák a krátce před koncem druhé třetiny snížil stav.

Třetí třetina měla nabídnout zajímavé rozuzlení, ale ve skutečnosti šlo spíše jen o trápení z obou stran, než o napínavou podívanou. Přesto výsledek zajímavý byl. V padesáté minutě hráli domácí přesilovku a Radek Milch tradičně pálil od modré čáry. Brankář Glazkov jeho pokus vyrazil přímo před volného Dominika Krauseho, který poslal Orlovou do vedení! Hosté se pak snažili, seč mohli a mnohokrát Volfa zaměstnali. Orlovský brankář ovšem odolal až do samotného závěru, kdy hosté zkoušeli powerplay. Nicméně nešlo hru v šesti, ale v pěti, neboť jeden z rožnovských jen přihlížel z trestné lavice, a tak nebylo pro domácí problémem ohrozit nikým nechráněnou klec. Puk za brankou dojel Grepl a předložil jej před bránu Michali Zákuťanskému, který ho zadovkou doklepl do branky. Navíc si vykoledoval krosček až po góle a bylo jasné, že v pokračujícím oslabení Rožnov dvě branky za půl minuty nedá a Orlová oslaví další vítězství.

Ohlasy po utkání

Na hodnocení trenéra Česlíka se můžete těšit v průběhu týdne v samostatném článku.