Orli předvedli neskutečný obrat, Studénku v prodloužení porazili a dostali se na čelo tabulky

Petr Sobol, 11.12.2011 Orlová - Skvělý nedělní večer zažili orlovští hokejoví fanoušci. Ač to tak zprvu nevypadalo, zimní stadion po zápase se Studénkou nakonec slavil důležité vítězství. Nejen, že Orlová předvedla dokonalý obrat, skóre otočila z 0:3, aby následně vyhrála 5:4 v prodloužení, ukázala také velkou bojovnost, týmového ducha a orlovské srdíčko. A jako bonus se Orli posunuli i na první místo v tabulce.

11.12.2011 od 17:00

HC Orlová - HC Studénka 5:4 pr. (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Malík (Novák M.), 36. Mintěl (Szajter), 50. Szajter (Mintěl, Malík), 51. Burgel (Opravil, Hublík), 61. Szajter (Mintěl) - 16. Šebesta (Kostelňák), 17. Merta (Čáň), 32. Šebesta (Tatarčík, Kostelňák), 55. Urbanec (Čáň). Rozhodčí: Havel - Hála, Zachara. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Orlová: Volf (Noga) - Malík, Hublík, Fábry, Krause, Matušínský, Csobok, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Burgel, Grepl, Novák M., Mintěl, Szajter, Mareček.
Studénka: Pastorek (Válek) - Novák, Kvasnica, Pokorný, Holaník, Bolek, Lindovský, Merta, Tatarčík, Šebesta, Bola, Janečka, Čáň, Kaňovský, Mlčák, Urbanec, Kostelňák.
Že se dá od souboje mezi Orlovou a Studénkou čekat velká drama, na to byli fanoušci připraveni. A tak se taky stalo. Možná to nakonec bylo ještě větší drama, než se očekávalo. A nakonec se šťastným koncem pro domácí.

Úvod zápasu patřil vzájemnému oťukávání. V úvodu samotném ale měl šanci na hokejce Grepl, který se dostal k nebezpečné teči. Když ani jeho druhá šance brankou neskončila, dostal v přesilové hře příležitost Šebesta. Po gólmanovi Studénky Pastorkovi se však blýskl i Volf. Na druhé straně několikrát nebezpečné zlobila první lajna, o pokusy Studénky se staral zejména Šebesta.

Ze strany Orlové se neujala tvrdá střela Hublíka, pokusy Szajtera, na Opravila dokonce čekala poloprázdná branka, domácí kapitán ale v nevhodný čas zavadil a puk do branky nedostal. A pak začala zlobit Studénka. Nejprve po přečíslení nedotáhl akci Bolek, krátce na to už ale krásné kombinace využil Šebesta a poslal hosty do vedení. Neuplynula ani minuta, domácí zpoza branky nepřesně rozehráli, Čáň naservíroval puk Mertovi a ten neměl problém zvýšit.

Domácí rychlé branky zaskočily a pořádně rozhodily. Studénka využila dvou chyb a dostala se do převahy. Nebýt skvělého Volfa, mohlo být v úvodu druhé části skóre ještě vyšší. Z otočky to na druhé straně zkoušel aktivní Szajter, nikoho ale vhodně nenašel. A tak opět udeřila Studénka. Volf dělal, co mohl, proti puku hodil i hokejku, ale na dorážku Šebesty už byl krátký. Bylo to 3:0 a s Orlovou to nevypadalo dobře.

V pětatřicáté minutě se ale vše změnilo. Do úniku se dostal Tomáš Malík, který své sólo zakončil úspěšně. O necelou minutu později nahazoval od modré Martin Mintěl a jeho pokus skončil v síti. Rázem to bylo o gól. A mohlo být srovnáno. V orlovské přesilovce Pastorek předvedl krásný zákrok, puk ale neudržel a jeden z orlovských hokejistů jej poslal do sítě. Jenže rozhodčí ztratil puk z dohledu a hru přerušil. Regulérní, ale neuznaná branka domácí rozhodila a tlak se rozplynul. Naopak, v samém závěru se Volf činil proti Urbancovi a Bolkovi.

Třetí dějství začali domácí aktivně. Grepl vhodnou pozici prováhal, Fábry puk do branky nedorazil, krátce na to ale vybojoval přesilovku 5 na 3, kde už domácí udeřili. Trenér Česlík vzal oddechový čas, Mintěl našel Jakuba Szajtera a ten srovnal. A za 40 vteřin stadion jásal znovu. Z modré čáry vyslal schovanou střelu Radoslav Burgel a Orlová poprvé vedla. Euforie byla obrovská, skóre ještě mohl navýšit Szajter, ale neuspěl. A tak opět přišly chvíle Volfa, který dnes předvedl spousty krásných a důležitých zákroků. Šest minut před koncem ale ani on srovnání nezabránil. Hosté hráli v početní převaze, Mintěl nešťastně upadl a Urbanec poslal kotouč pod horní tyčku. Zbytek třetiny hráli aktivněji hosté, ovšem ani oddechový čas už jim ke skórování nepomohl a orlovský stadion letos poprvé zažil prodloužení.

To však dlouho netrvalo. Mlčák byl vyloučen za zdržování, Orli si svého soupeře rozebrali, před branku se dostal Jakub Szajter, který čekal tak dlouho, až poslal puk za Pastorka a rozjásal stále fandící tribuny, které Orlovou hnaly kupředu i za stavu 0:3. A toto pro ně byla odměna. Druhá pak přišla při pohledu na tabulku. Jelikož Krnov padl na ledě Kopřivnice, Orlová je novým vedoucím celkem krajského přeboru.

Ohlas trenéra Petra Česlíka z technických důvodů nemůžeme zveřejnit. Nicméně trenér si vážil stálého povzbuzování tribun, které i za stavu 0:3 hnaly Orlovou kupředu. Také vyzdvihl sílu, bojovnost a odhodlání týmu, který byl dnes oslaben o řadu hráčů. I proto byl s výhrou velmi spokojen.