Orlová překvapivě padla v Rožnově, nestačila na soupeře a hlavně na rozhodčího

Petr Sobol, 17.12.2011 V sobotu zavítali hokejisté Orlové na led Rožnova pod Radhoštěm. Do zápasu vstupovali coby lídr tabulky a také coby favorit. Ovšem předpoklady se nepotvrdily. I když se hráčů spouště verdiktů rozhodčích divili, bylo jim to málo platné a nakonec dali o jednu branku méně než domácí. Rožnov pod Radhoštěm Orlovou porazil 2:1.

17.12.2011 od 17:00

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová 2:1 (1:0,1:1,0:0)

Branky a nahrávky: Krause (Mintěl). Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Orlová: Volf - Mintěl, Krause, Novák M., Csobok, Matušínský, Burgel - Opravil, Szajter, Grepl, Malík, Novák J., Zákuťanský, Fábry, Hublík, Wróbel, Pavlát.
Pokud se na ledě hrálo v pěti proti pěti, Orlová dominovala, svého soupeře zatlačila a byla jasně lepším celkem. Jenže pět na pět se dlouho nehrálo. Oficiální čísla sice v rukou nemáme, přibližně necelých 40 minut ale Orlová hrála v oslabení. Třikrát v zápase hráli domácí početní výhodu v pěti proti třem.

Pak už není takovým překvapením, že Orli v Rožnově neuspěli. Ač dělali, co mohli, na soupeře nestačili. I když na soupeře to ani tolik nebylo… Tak či tak, domácí se ujali vedení, které bylo ve druhé třetině už o dvě branky - 2:0.

Pak sice po přihrávce Mintěla snížil Dominik Krause, na více už se ale hosté nezmohli. A tak před středečním soubojem s Krnovem Orlová zase spadla na třetí příčku. Nemusí se ale bát, na vedoucí Krnov ztrácí jediný bod a ve středu se před něj opět může dostat.

A ještě jedna zajímavá zpráva pro fanoušky – svůj první zápas za Orlovou odehrál Tomáš Wróbel.