Orlová až po nájezdech prohrála s Krnovem

Petr Sobol, 22.12.2011 Dvakrát hokejisté Orlové prohrávali. Dvakrát zkušený Martin Mintěl dokázal srovnat. Orlová byla v duelu s Krnovem aktivnější, vypracovala si řadu šancí, zápas ale nakonec dospěl až k samostatným nájezdům. Orli měli tři příležitosti, žádnou ale neproměnili. K šestému nájezdu se postavil hostující Michálek, který překonal Volfa a rozhodl o vítězství Krnova, který tak uhájil vedoucí příčku. Orli tak těsně na svého soupeře nestačili.

22.12.2011 od 18:00

HC Orlová - HK Krnov 2:3 sn (0:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 46. Mintěl, 53. Mintěl - 18. Tošenovian (Kubík), 49. Matušínský (Tošenovian), rozhodující nájezd Michálek. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Mareček, Matušínský, Novák J., Opravil, Zákuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Wróbel, Novák M., Krause, Hanzl, Mintěl.
Krnov: Šlupina (Mužík) - Matušínský, Marienka, Dohnal, Vavrečka, Michálek, Pavlica, Kostovský, Tichý, Holeš, Tošenovian, Kubík, Weiss, Mosler, Hudečka.
Souboj Orlové s Krnovem sliboval krásnou hokejovou podívanou. A tak se také stalo. Hokej byl navíc podpořen fanoušky obou stran, které své týmy hnaly celou dobu kupředu a vytvořily atmosféru hodnou takovémuto utkání.

Do zápasu vstoupila aktivněji Orlová, v první větší šanci se ocitl aktivní Jan Novák, poté od modré pálil Hublík, ale Šlupina ukázal, že bude celý zápas pro Orly velkou překážkou. A taky, že byl. Ovšem i Volf byl ve své kleci oporou a střelcům Krnova maximálně znepříjemňoval život. Poprvé se o tom přesvědčil Tichý, který si objel branku, puk do ní ale nedostal.

První třetina nabídla také několik orlovských přesilovek. Ve dvou velkých šancích se ocitl Krause, Šlupina se ale opět činil. A tak málem ve vlastním oslabení udeřil Michálek, který mířil na Volfa. Ale ani on neuspěl. V další šanci byl zastaven unikající Tošenovian, kterého sekal Milch a nabídl Krnovu přesilovou hru. V ní měl gól na lopatě Tošenovian, ale po skvělém zákroku Volfa poloprázdnou branku netrefil. Pak neuspěl ani Kubík.

Dvě minuty před koncem už ale hosté udeřili. Celý stadion stichl, když byl hlavou na mantinel naražený Fábry, hra ale pokračovala, opařená Orlová si nepokryla rychlý protiútok a Tošenovian otevřel skóre. V závěru mohl srovnat Szajter, puk ale poslal nad a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Vyrovnaný souboj pokračoval i ve druhé třetině. Orlová byla opět mírně aktivnější, Šlupinovu klec ale dobývala marně. Nepomohly jí ani další přesilovky, v obrovské šanci byl Zákuťanský, který byl před Šlupinou z ničeho nic sám. Ovšem místo klidně střely puk napálil vší silou a gól nedal. Po závaru byl v šanci Fábry, v závěru střílel Milch, ale druhá branka gól nepřinesla.

Domácí stadion se dočkal po pěti minutách třetiny třetí. Orlová si vytvořila tlak, nejprve zvonila tyč, pak čaroval Šlupina, než napřáhl Martin Mintěl a srovnal. Led pak zasypali plyšáci, které na plochu naházeli domácí fanoušci pro děti z dětského domova. A že jich bylo. Hra ale pokračovala, domácí chtěli vývoj utkání otočit, do šance se dral Fábry, který objel branku, puk se ale o centimetry za Šlupinu nedostal.

Krátce na to se zase hra přelila před Volfa. V oslabení se do šance dral Michálek, gól sice nedal, ale vykoledoval trest pro domácí lavičku. A krátce na to přišla nepřesná rozehrávka a trest v podobě branky Davida Matušínského. A rázem byli aktivnější hosté. A Volf se činil. Kryl střely Moslera i Kubíka.

Když zápas mířil pomalu ke svému konci, domácí opět dokázali srovnat. Jedinou chybu dopustil Šlupina, který za svá záda pustil pokus Martina Mintěla a bylo to 2:2. Branka byla sice hodně překvapivá, ale pro průběh hry zasloužená. A teď byli na koni domácí. V závěru se dral do šance Szajter, na druhé straně našel jen Volfovu lapačku Matušínský a druhý zápas po sobě dospěl na orlovském ledě do prodloužení.

V něm se zrodila jediná šance. Szajter ale neuspěl a na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první se rozjel Milch, ale neuspěl. Na druhé straně stejně dopadl Hudečka. Nadějně vypadal nájezd Stajtera, ten ale svou akci nedotáhl ke zdárnému konci. Na Volfa si pak nepřišel Tošenovian. Třetí nájezd jel za domácí Malík. Zkoušel kličku, ale Šlupinu nepřekvapil. A tak se rozjel Michálek, ten se nemýlil a udržel Krnov na prvním místě tabulky.

Štěstíčko se tak nakonec přiklonilo na stranu hostů, oba týmy ale zasloužily uznání a poté i potlesk tribun. Poslední domácí zápas roku 2011 sice Orlová na svém ledě prohrála, za svůj výkon se ale nemusela stydět. Nám pak nezbývá nic jiného, než jménem redakce, hráčů, realizačního týmu a vedení našeho klubu popřát krásné Vánoce a bohatého Ježíška.