Výhra v pravý okamžik. Orlová zvítězila v Horním Benešově

Petr Sobol, 28.12.2011 Minisérie porážek je u konce. Hokejisté Orlové dokázali mezi svátky najít sílu, zabrali v pravý čas a na ledě Horního Benešova otočili nepříznivý vývoj utkání, ze kterého si domů vezou důležité tři body. Orli tak svému soupeři oplatili minulou porážku z domácího ledu a alespoň dočasně se dostali na druhé místo v tabulce.

28.12.2011 od 18:00

TJ Horní Benešov - HC Orlová 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky Orlové: Grepl (Milch, Szajter), Mintěl (Szajter, Fábry), Mintěl (Szajter, Hanzl), Fábry (Hanzl).
Orlová: Noga - Novák M., Burgel, Mintěl, Matušínský, Milch - Szajter, Opravil, Grepl, Wróbel, Novák J., Malík, Fábry, Hanzel, Hublík.
V Rožnově a doma s Krnovem Orlová prohrála. Nyní ji čekal další těžký soupeř – Horní Benešov, který v posledním vzájemném měření sil narušil orlovskou domácí neporazitelnost a odvezl si plný počet bodů. Orli tak svému soupeři měli co vracet. A taky, že vrátili.

Bez několika hráčů základní sestavy odcestovala Orlová ve středu do Horního Benešova. Nejcitelnější byla absence gólmana Marka Volfa, kterého však zdárně zastoupil Vojtěch Noga. Další dvě ztráty utrpěla Orlová během utkání samotného. Zranil se Jan Novák a Tomáš Malík. Teď ale příjemnější zprávy.

Po bezbrankové první třetině to byli právě hosté, kdo otevřel skóre. Postaral se o to Vít Grepl. Vedení ale Orlová neudržela. Ještě před druhou sirénou domácí zápas otočili a do třetí části tak vstupovali s vedením 2:1. A Orly čekal těžký úkol.

Zvládli ho však na výbornou. Byl u toho Martin Mintěl, který se dvakrát prosadil už v minulém zápase s Krnovem a ukázal, jak byl jeho příchod do mladého orlovského celku důležitý. Zkušený zadák nejprve srovnal, aby svou druhou brankou otočil skóre na 2:3 z orlovského pohledu. U obou branek asistoval Jakub Szajter, který se podílel i na první trefě, dvě asistence si připsal i jeho jmenovec Hanzl, který pak připravil i šanci pro třetího Jakuba – Fábryho, jenž uzavřel skóre na konečných 4:2 pro Orlovou.

Naši borci tak poslední zápas roku 2011 zvládli, umlčeli kritiky a letošní rok končí v dobrém. Teď už si jen počkat, co přinese rok další. A společně se na něj už všichni těšíme. Tak tedy, Šťastný nový rok!!!