Orli vybojovali výhru v Novém Jičíně

Petr Sobol, 13.01.2012 Aktualizováno - I z Nového Jičína vezou Orli plný bodový zisk. Také třetí venkovní zápas v řadě Orlová vyhrála, na ledě Nového Jičína B zvládla i čtvrtý letošní vzájemný souboj, který však byl dlouho vyrovnaný. Rozhodlo to, že ve druhé i třetí třetině dali hosté vždy o jednu branku navíc. Prosadili se také střelci, kteří dosud na svých kontech tolik branek neměli. Definitivně o orlovské výhře rozhodl Hublík, který svou druhou brankou v řadě poslal kotouč do prázdné klece a pečetil tak výsledek na konečnou výhru 6:4. Orli tak potvrdili druhou příčku v tabulce a vytvořili ideální pozvánku na nedělní souboj s Bohumínem.

13.01.2012 od 18:00

HC Nový Jičín B - HC Orlová 4:6 (1:1, 1:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 18´ Glabazňa (Petružálek), 32´ Toman (Martinčík), 44´ Hruška (Petružálek), 55´ Toman (Martinčík) - 1´ Zákuťanský (Malík), 21´ Vaštík (Zákuťanský, Matušínský), 25´ Szajter (Malík, Grepl), 46´ Kytka (Grepl), 58´ Hublík (Fábry, Hanzl), 60´ Hublík (Vaštík). Vyloučení: 3:5 - 10. Milch, 5 min. + TH Mintěl. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6.
Nový Jičín B: Gebauer K. - Hruška, Petružálek, Hradil Jan, Hübl, Lapáček, Gajdoš - Glabazňa, Zedník, Hamrozí - Kaňovský, Martinčík, Toman - Orság, Hermann, Částečka J.
Orlová: Volf – Milch, Mintěl, Novák M., Kytka, Matušínský, Krause - Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Wróbel, Zakuťanský, Vaštík, Grepl, Hanzl, Branný.
V Horním Benešově vyhrála Orlová o dvě branky, v Kopřivnici o gól. Také třetí z venkovních zápasů v řadě byl dlouho hodně vyrovnaný. Orli byli opět oslabeni o důležité hráče základní sestavy (Opravil, Foltýn, Jan Novák), i tak ale na ledě Nového Jičína B začali lépe. Už v první minutě otevřel skóre Michal Zákuťanský a udělal tak první důležitý krok ke třem bodům. Ty se ale nerodily vůbec snadno.

Ač Orlová svého soupeře jednoznačně přestřílela, o výsledku dlouho rozhodnuto nebylo. Ještě před první sirénou srovnal domácí Glabazňa a začínalo se od znova. I druhá třetina začala lépe pro Orlovou. Zákuťanský se tentokrát vžil do role nahrávače a opět v první minutě připravil branku pro Davida Vaštíka. Krátce na to zvýšil Jakub Szajter a zdálo se, že utkání se vyvíjí přesně podle hostujících představ a plánů. Ovšem i Volf dvakrát kapituloval, ve 44. minutě dával Hruška na 3:3.

Tento stav však vydržel jen dvě minuty. Do vedení poslal znovu Orly obránce Martin Kytka. Ovšem ani toto vedení hostům nevydrželo. Pět minut před koncem srovnal Toman a drama bylo na světě. Na ledě si přiostřila atmosféra, situace byla otevřena. Pak ale přišly chvíle Jindřicha Hublíka. Ten měl doteď na kontě tři branky. Závěr v Novém Jičíně se ale nesl v jeho režii. Dvě minuty před koncem poslal svůj tým už počtvrté do vedení, které už Orlová udržela. A byl to opět Hublík, který brankou do prázdné klece upravil na konečných 6:4.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík (Orlová): Nechci snižovat výkon Jičína, protože hrál dobře a velmi houževnatě, ale téměř padesát minut jsme hráli v útočné třetině a nebyli jsme schopni dát normální branku. Za stavu 4:4 mohlo utkání dopadnout jakkoliv. Za následnou branku jsem rád a ta poslední byla do prázdné. Ke konci pracovaly nervy a byl jsem nucen zvýšit hlas. Kluci se naštěstí uklidnili a začali se opět koncentrovat na hru.