Orli rozprášili Krnov 0:5! (AKTUALIZOVÁNO)

Tomáš Salamon, 28.01.2012 Všichni ve skrytu duše doufali, že Orli z Krnova přivezou výhru a bodově se na něj dotáhnou! Nikdo však nevěřil, že leadervi naděli pětigólový shot out! Výborný kolektviní výkon postavený na fenomenálním základním kamenu jménem Marek Volf nemohl ani vuústit v nic jiného než tento senzační výsledek. Celému týmu patří velký dík!

28.01.2012 od 17:00

HK Krnov - HC Orlová 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Grepl (Szajter, Opravil), 20. Zákuťanský (Szajter, Opravil), 26. Mintěl (Szajter), 47. Zákuťanský (Szajter, Opravil), 57. Grepl (Vaštík).
Krnov: Šlupina (Mužík) – T.Michálek, Matušinský, Dohnal, Marienka, Němec, Varečka, Tvardek – Kostovský, P.Michálek, Pavlica, Holeš, Weiss, Miškov, Tošenovjan, Hudečka, Tichý, Kubík, Filip.
Orlová: Volf (Ferčák) – Niedoba, Szajter, Hublík, Fábry, Matušinský, J.Novák, Opravil, Zakuťanský, Vaštík, Bürgel, Grepl, Kytka, Branný, M.Novák, Krause, Hanzl, Mintěl.

Krnovské vedení je po sobotě minulostí! Tabulka před posledním kolem základní části dostala nového lídra a jsou jim naši hráči, kteří Krnov rozprášili v přímém souboji 0:5! Zápas začal svižně a oba celky si brzy vyměnily několik střeleckých pozdravů. Brankáři měli navrch až do páté minuty, kde se poprvé prosadil Vít Grepl. Domácí si ztrátu nechtěli nechat líbit a vytvořili si několik slibných příležitostí, které s přehledem zlikvidoval Marek Volf. Hrdina mezi třemi tyčemi udržel náskok až do závěru první části, ve kterém Orli dostali možnost přesilovky. S tou nemohli naložit lépe. Domácí obrana důsledně nepokryla v předbrankovém prostoru Michala Zakuťanského a ten gólem do šatny navýšil vedení! Do druhé části domácí nastoupili s ještě větším nasazením a Volfovi v brance připravili doslova peklo. Marek však v brance úřadoval nekompromisním způsobem a všechny gólové žádosti soupeře bez debat zamítnul. S každým jeho zákrokem rostla i jistota našeho celku a tu v šestadvacáté minutě přesnou ranou od modré čáry ještě navýšil Martin Mintěl. Marně se pak domácí pokoušeli o snížení stavu, které by jim vylepšilo vyhlídky do závěrečné dvacetiminutovky. Marek Volf neměl na rybaření náladu a nehodlal cokoliv lovit ze své sítě.

Třígólový náskok do posledního dějství byl luxusní záležitostí, ale rozhodně nebylo rozhodnuto. Orli moc dobře věděli, že je v sázce ligové prvenství a krnovští si jej nebudou chtít nechat proplout mezi prsty. Kdyby se ujaly onetimery Pavlicy, Kubíka nebo Tošenovjana, mohlo být vyrovnáno, jenže maskovaný muž s orlem na hrudi a hokejovým srdcem v ní byl proti. Obrovská radost propukla v hostujícím sektoru i na orlovské střídačce v sedmačtyřicáté minutě, kdy Šlupinu znovu propálil Michal Zakuťanský a stav se s přibývajícím časem zdál být čím dál příznivější. Když pak o deset minut později přidal další trefu Vít Grepl, bylo rozhodnuto.

Orlová tedy navázala na sérii úžasných výsledků posledních kol, ale není zde prostor k předčasným závěrům. K potvrzení první příčky bude muset v sobotu na svém ledě porazit Horní Benešov a hlavně nesmíme zapomínat na tom, že o úspěchu a neúspěchu bude rozhodovat play-off. Věřme, že našemu týmu tato fazona vydrží!