První cíl splněn. Orli rozprášili Bohumín a jsou v semifinále

Petr Sobol, 09.02.2012 Hokejisté Orlové nedopustili žádné překvapení a ve čtvrtek na bohumínském ledě dovršili svou cestu do semifinále. Svého soupeře k ničemu nepustili, první třetinu vyhráli 4:0 a bylo jasno, že semifinále už Orly nemine. Ve druhé části se vedení zdvojnásobilo, ve třetí třetině už žádná branka nepadla a tak si Orlová došla pro zasloužené vítězství 8:0. Pěti body (3+2) se blýskl Jakub Hanzl. Celá Orlová se tak může těšit na semifinále.

09.02.2012 od 18:00

HC BOSPOR Bohumín - HC Orlová 0:8 (0:4, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: Grepl (Foltýn), Opravil (Zákuťanský), Hanzl (Fábry, Hublík), Hanzl (J. Novák, Fábry), Zákuťanský (J. Novák), Fábry (Hanzl), Hublík (Fábry, Hanzl), Hanzl. Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Orlová: Volf (Noga) - Milch, Niedoba, Hublík, Fábry, Musil, Novák J., Opravil, Zakuťanský, Vaštík, Burgel, Grep, Kytka, Branný, Novák M., Krause, Hanzl, Mintěl, Foltýn.
První překážku Orli odstranili. V úterý načali Bohumín vysokou výhrou 6:1, kterou ve čtvrteční čtvrtfinálové odvetě, i bez Jakuba Szajtera a Tomáše Wróbela ještě navýšili. Hokejisté Bohumína nevstupovali do zápasu s poraženeckou náladou, brzy ale pochopili, že na rozjetou orlovskou mašinu zkrátka nemají.

Odvetné utkání v něčem ale na to úterní navázalo, bylo pořádně vyhrocené a na ledě došlo k několika potyčkám. Po jednom ze zákroků nedohrál ani orlovský kapitán Opravil, který dostal trest na pět minut plus do konce utkání. To už ale bylo v době, kdy se mu povedlo navýšit orlovské vedení. Skóre otevřel Vít GREPL, který se prosadil i v minulém vzájemném duelu. Na 2:0 dával právě Ladislav OPRAVIL.

Do přestávky Orli udeřili ještě dvakrát. A dvakrát u toho byl Jakub HANZL, kterému se utkání obzvlášť vydařilo. Nejen, že zaznamenal hattrick, dva góly sám připravil. Skóre druhé třetiny načal Michal ZÁKUŤANSKÝ, který potvrdil skvělou střeleckou formu. Krátce na to se prosadil Jakub FÁBRY, na 7:0 dával Jindra HUBLÍK. Této formaci se obzvlášť dařilo, což vyšperkoval svou třetí brankou Jakub HANZL.

Orlová po dvou třetinách vedla 8:0 a bylo vymalováno. Toužená desítka proti Bohumínu sice opět nepadla, dobrou zprávou je ale to, že Marek Volf udržel čisté konto a po zápase se svými spoluhráči oslavil postup do semifinále. Bohumínu sezona končí. V semifinálovém klání narazí Slovan na tým Nového Jičína B, který překvapivě vyřadil tým Krnova. Startujeme 14. 2. na domácím ledě v 18:00.