Orlová vyhrála krajský přebor a rozpoutala velké oslavy! Dramatické finále rozhodl v prodloužení Mintěl

Petr Sobol, 27.02.2012 Velká bitva se strhla v neděli na ledě Studénky. Bitva s krásným koncem pro orlovské barvy. Ještě třiadvacet vteřin před koncem třetí třetiny to vypadalo, že se o vítězi krajského přeboru rozhodne až ve třetím utkání. Orli ale dokázali srovnat na 4:4 a dostali zápas do prodloužení. To trvalo jen 32 sekund. Pak napřáhl Martin Mintěl a rozpoutal obrovskou radost orlovských barev. Orlová vyhrála krajský přebor!

26.02.2012 od 17:00

HC Studénka - HC Orlová 4:5 pr. (1:2, 1:1, 2:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Šebesta, 34. Pokorný (Bolek), 42. Bolek (Kuchař), 49. Merta (Sikora) – 2. Wróbel (Grepl), 12. Wróbel, 35. Grepl (Jan Novák), 60. Opravil (Foltyn), 61. Mintěl (Opravil). Rozhodčí: Fiala – L. Janda, Reček. Vyloučení: 6:7 navíc Volf na 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 875. Střely na branku: 48:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4 – 4:5..
Studénka: Válek (Medek) – Kuchař, Bolek, Veselský, Kovář, Novák, Janečka I – Merta, Tatarčík, Šebesta – Pokorný, Čáň, Sikora, Janečka II, Kostelňák, Sochorek – Kvasnica, Lindovský, Bolf.
Orlová: Volf (Noga) – Milch, Malík, Szajter, Hublík, Fábry, Matušínský, Wróbel, Jan Novák, Opravil, Zakuťanský, Vaštík, Burgel, Grepl, Kytka, Musil, Michal Novák, Krause, Foltyn, Hanzl, Mintěl.
Orlovský tým se do Studénky vydala podpořit početná skupinka fanoušků, kteří od úvodních minut mohli sledovat dramatickou bitvu. Tu lépe načali hosté, tedy Orlová. Po akci Grepla se nejlépe zorientoval Tomáš WRÓBEL, který ve druhé minutě otevřel skóre. Orli se ale z vedení neradovali příliš dlouho. Co všechno dokáže Pavel ŠEBESTA, ukázal při své akci dokonale. Individuální průnik zakončil střelou za Volfova záda a tak se zase začínalo od nuly. Orlová byla mírně aktivnější, musela si ale dávat pozor i na zadní vrátka. Po jednom z úniků měl gól na lopatě opět Šebesta, Volf jej ale skvěle vychytal a obstál i při dalších šancích domácího celku. A tak se do vedení opět dostali hosté. A opět to byl Tomáš WRÓBEL, který využil dezorientace soupeřovy obrany a poslal puk do okryté klece.

Orli si vypracovali i další šance, do kabin se ale šlo za stavu 2:1 pro Česlíkův tým. I druhá třetina byla hodně vyrovnaná. Domácí se ale stále více začali drát do útoku, vynutili si tlak, který vygradoval přesnou trefou POKORNÉHO, který zakončil únik po pravém křídle. Orly ale tato trefa paradoxně nabudila a o půl minuty později se opět ujali vedení. Vít GREPL se dostal do ideální kombinace a poslal stav na 3:2 pro modrý tým. Zvýšit mohl Wróbel, jeho střela ale skončila na tyči, neujaly se ani další pokus y a tak si Orlová do kabin opět odnesla jednogólové vedení.

Velkou práci měl v prostředním dějství i Volf. A jak skvěle dokázal likvidovat velké šance Studénky, vybral si slabší chvíli v úvodu třetí třetiny, kdy za svá záda pustil pokus BOLKA, po kterém Studénka srovnala. A tím se také dostala na koně. Domácí tlačili, na Volfa mířila šance za šancí. Orli se do zakončení téměř nedostali. A domácí tlak vygradoval. Ve 49. minutě zakončil domácí akci MERTA, poslal Studénku poprvé do vedení a věřil, že i do třetího finálového zápasu. Domácí k němu měli blíže, měli několik velkých příležitostí, buď ale ztroskotali na Volfovi, nebo na svých nepřesnostech.

Tlak Studénky se rozhodl přerušit trenér Česlík oddechovým časem, hosté nabrali síly a mohli se připravit na závěrečný nápor. Ten ale dlouho nepřicházel. A když už to s Orlovou nevypadalo růžově, dostal se před Válka Ladislav OPRAVIL, zkusil bekhendovou kličkou a rozjásal orlovské fanoušky. Do konce třetiny chybělo třiadvacet vteřin. A na světelné tabuli svítili skóre 4:4. V samém závěru měl na holi rozhodnutí Kytka, Orlové ale i tak spadl ze srdce velký kámen a vše směřovalo k prodloužení. To ale netrvalo dlouho. Nejprve Szajter inkasoval tvrdý úder, hra ale v útočném pásmu domácích pokračovala, od Opravila se dostal puk na modrou, kde stal Martin MINTĚL, a ten nečekal. Napálil přesně puk a odstartoval velkou vlnu euforie, nadšení a hodně dlouhých oslav, které se odehrávaly na ledě a poté i v orlovské kabině. Právem. Orlová se stala vítězem krajského přeboru a může se začít připravovat na souboje s Moravskými Budějovicemi.