Orlová podlehla Opavě 4:6

Tomáš Salamon, 07.03.2012 K přípravnému zápasu dnes do Orlové zavítala Opava. Fanoušci se těšili na střetnutí se čtvrtfinalistou druhé ligy, ale nakonec je čekalo hořké zklamání. Opava nechala to nejlepší doma a zápas přijela odbruslit ve dvanácti lidech do pole. Pořádně zapnula až ve třetí třetině, ale i to jí stačilo na výhru 4:6.

07.03.2012 od 18:00

HC Orlová - HC Slezan Opava 4:6 (2:0, 2:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 19. Niedoba (Wrobel), 20. Malík (Grepl, Novák J.), 27. Wrobel, 37. Novák J. (Grepl) - 23. Kysela (Vrábel), 45. Kysela, 53. Grofek, 54. Polok (Kysela, Grofek), 55. Polok (Weiss), 55. Herman (Vítek). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:6.
Orlová: Volf (Noga) - Mintěl, Mintěl, Novák M., Matušinský, Milch, Musil, Burgel, Niedoba - Opravil, Szajter, Foltýn, Malík, Novák J., Grapl, Hanzl, Hublík, Fábry, Wrobel, Vaštík, Branný, Csöbök
Opava: Šafránek (Planovský) - Kysela, Vrabel, Tůma, Mosler, Jurčík, Herman, Polok, Grofek, Vítek, Wolf, Weiss, Chalupa

Tomáš Měch, Josef Tichý, Michal Kukol, Lukáš Černý, Zdeněk Pavelek, Ivo Kocinán…to byly hlavní zbraně druholigové Opavy v této sezoně, na které se těšil téměř každý orlovský fanoušek. Nicméně všichni tito zmínění hráči zůstali doma a z ofenzivních es byli k vidění pouze Tomáš Grofek a Tomáš Polok. Opava k zápasu přistoupila velmi laxně. Zřejmě si v první třetině myslela, že s orlovskými nemůže mít problém a byla na její straně znát ohromná nedůslednost. Když hosté získali útočné pásmo, bylo nesmírně těžké je o puk připravit, ale bránit se jim příliš nechtělo a ve svém pásmu díky pomalému přístupu souboje u mantinelu prohrávali. Z toho pramenily šance domácích a díky tomu utkání působilo vyrovnaným dojmem.

Opavští se přepočítali a v devatenácté minutě Šafránek poprvé kapituloval po střele Denise Niedoby. Okamžitě bylo znát, že hosté nahodili vyšší obrátky a snažili se vyrovnat ještě před přestávkou, ale to se jim jednak nepodařilo a jednak museli skousnout další hořkou pilulku. Vít Grepl jel v závěrečných sekundách první třetiny sám proto třem obráncům. Pokusil se protáhnout okolo mantinelu, ale záhy byl k němu opavským bekem přišpendlen. Další dva obránci se s tím spokojili a jen ležérně přihlíželi, načež se bojovný orlovský útočník vysmekl a přihrál do nájezdu Malíkovi, kterého měli hlídat zmínění dva přihlížející. Dušan Šafránek musel situace řešit sám, ale Tomáš Malík si s ním věděl rady a kličkou do forhendu jej šest sekund před první sirénou překonal.

Ve druhé části se herní obraz příliš nezměnil a při vyrovnaném počtu šancí se i Opava dočkala prvního gólu. Vrábelovu nabídku za Volfa uklidil Daniel Kysela. Poté už dávaly góly opět domácí. V sedmadvacáté minutě vybojoval puk u levého mantinelu Tomáš Wrobel, který se natlačil do brankoviště a poslal puk za Šafránka. Deset minut na to hrála Orlová Přesilovku, ve které jeli hosté úplně nepochopitelně střídat a do samostatného úniku pustili Jana Nováka, který bekhendovým blafákem poslal puk za Šafránka.

Na orlovském stadionu zavládl optimismus. Třígólový náskok před třetí třetinou hlásal slibné vyhlídky a při přihlédnutí k faktu, že hosté přijeli ve dvanácti hráčích do pole, sváděla situace k úvahám, že jim v takovém počtu začne docházet dech. To se ovšem nestalo. Opava postupně zvyšovala svůj tlak a v pětačtyřicáté minutě si Daniel Kysela udělal kašpárky ze třech hráčů v modrém a následně pokořil i Volfa. Tato branka hosty nakopla a ještě více přidali na rychlosti. Volf byl v jednom ohni a obránci nevěděli, kde jim hlava stojí. Ve třiapadesáté minutě se do úniku prokličkoval Tomáš Grofek, který byl zahákován a následně úspěšně vykonal trestné střílení. V mžiku přidal dvě branky Tomáš Polok a orlovskou zkázu dokonal v pětapadesáté minutě Bohumil Herman. Gól Tomáše Grofka padl v čase 52:56, Herman vsítil 54:45. Ano, vidíte dobře, Opavě stačilo na čtyři góly 104 sekund. Poté se už zápas odehrál bez změn ve skóre a za zmínku stojí snad jen Grofkův únik v závěrečných sekundách, kdy si Opavský útočník exhibičně zkusil slavnou kličku, kterou v play-off 2004 předvedl Robert Kysela, ale přestože Volfa dokonale oblafnul, branku minul a na výsledku se nic nezměnilo.