Orli nenechali nic náhodě a po drtivé výhře slaví postup do baráže

Tomáš Salamon, Petr Sobol, 03.02.2013 Poslední krok bývá údajně nejtěžší, ale to dnes pro Orlovou neplatilo. Naši borci vyzvali k tanci Bohumín a od první minuty to vzali pěkně od podlahy. Vymetli se soupeřem každý kout a poslední třetinu si mohli dovolit mírnější tempo. Po výhře 12:3 jim postup do baráže o druhou ligu nikdo nevezme.

03.02.2013 od 17:00

HC Orlová - HC BOSPOR Bohumín 12:3 (3:0, 7:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Grepl (Studený), 5. Plášek (Fábry, Štefanka), 20. Fábry, 23. Novák J. (Ciupa), 25. Štefanka (Studený), 25. Ciupa (Novák J.), 26. Plášek (Mintěl, Kanaloš), 29. Galgonek (Mintěl), 32. Zakuťanský (Szajter, Kotásek), 38. Podešva (Mintěl), 44. Zakuťanský (Kotásek), 55. Fábry (Mintěl) - 34. Mařek (Axman), 42. Buba (Mařek), 49. Rozsypka (Juřík, Mikulenka). Rozhodčí: Krenželok. Vyloučení: 4:8 + Kanaloš (ORL) 10 min. nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 9:0, 9:1, 10:1, 10:2, 11:2, 11:3, 12:3.
Orlová: Urbánek R. (Kolář) - Podešva, Goláb, Mintěl, Urbánek T., Štefanka, Novák M., Szajter, Ciupa, Plášek, Kotásek, Novák J., Studený, Galgonek, Grepl, Zakuťanský, Kanaloš, Matějíček, Fábry, Hanzl
Bohumín: Pavlíček (Lubojacki) - Šurin, Blažej, Buba, Vidlák, Čahoj, Mikulenka, Juřík, Lužný, Lukašík, Cháija, Axman, Mařek, Jasiok, Rozsypka
Nažhavení hosté utrpěli těžkou ránu už v první minutě. Jak už se letos stalo několikrát, lajna Studeného vstřelila branku během svého prvního střídání a poslala domácí na koně. Tentokrát z toho vytěžil Vít GREPL. Orlová tak začala od samého začátku naplňovat roli favorita a brzy se díky střele Dominika PLÁŠKA, kterého našel chytrou nahrávkou navrátilec do sestavy Fábry, dostala do dvougólového vedené. To mohl navýšit Studený, ve dvou velkých šancích ale Pavlíčka nepřekonal. Stejně jako Kanaloš. Přesto se do konce třetiny skóre měnilo ještě jednou. Byl u toho opět Jakub FÁBRY, tentokrát ale jako střelec, který využil nepozornosti hostující obrany a zvýšil na 3:0.

Pokud byla první třetina z orlovského pohledu vydařená, druhá byla doslova snová. Jestliže mysleli hosté na zvrat, brzy o své iluze totiž přišli. Po dvou minutách hry dostal od Ciupy mezi kruhy přihrávku Jan NOVÁK a bylo to 4:0. O chvíli později na modré čáře ke své tradiční střele napřáhl Filip ŠTEFANKA, který vyhnal Pavlíčka z branky.

Jenže jeho náhradník Lubojacki se ještě ani nestihl rozehřát a už se na něj řítil Jakub CIUPA, který parádní kličkou a krásným zakončením přidal už šestý orlovský gól. Utkání se měnilo v exhibici, ta ale ještě nebyla u konce. Po další minutě totiž dával na 7:0 střelec posledních zápasů Dominik PLÁŠEK. Na bohumínskou obranu se valila akce za akcí, přesto si hosté mohli oddechnout. V početní výhodě se ale dopustili jen těžko pochopitelné věci. Michal GALGONEK tak dlouho kroužil s pukem, až se většina bohumínských obránců vydala střídat, čehož orlovský útočník využil, z vlastního pásma najel až před branku a ve vlastním oslabení navýšil skóre. A aby toho nebylo málo, za necelé tři minuty se svou tradiční střelou prosadil Michal ZÁKUŤANSKÝ.

Chvíli na to se poprvé prosadili i hosté, za které se po pěkné akci trefil MAŘEK. Bylo ale jasné, že domácím jde o to, kdy padne desítka. A tak se stalo. V 38. minutě se o ni postaral Ondřej PODEŠVA. Do třetího dějství vstoupili lépe hosté zásluhou BUBY. Také ve třetí třetině však pálili i domácí. Konkrétně Michal ZÁKUŤANSKÝ, který svou druhou brankou dával na 11:2. Ze strany Bohumína sice ještě korigoval ROZSYPKA, poslední slovo měl ale Jakub FÁBRY, který upravil výsledek na konečnou podobu.

Orli zvládli derby s velkou parádou a už dva kola před koncem krajského přeboru rozhodli o svém suverénním vítězství.