Orlová zakončila základní část vítězně a potvrdila dominanci v krajském přeboru

Petr Sobol, 17.02.2013 Letošní putování krajským přeborem je u konce. Hokejisté Orlové v neděli přivítali druhou Kopřivnici, se kterou si po zajímavém zápase poradili. Domácí dvě třetiny jasně kontrolovali hru a vypracovali si dvougólový náskok. Ve třetím dějství se ale na ledě začalo přiostřovat. Hosté snížili a snažili se o srovnání, pak ale udeřil Michal Novák a vrátil klid na orlovské hokejky. V samém závěru pak skóre na 4:1 uzavřel Kotásek. V orlovské brance dostal přednost Kolář, který předvedl fantastický výkon a před blížícím se play-off určitě zamotal trenéru Česlíkovi hlavu. Po závěrečné siréně si hokejisté společně s fanoušky užili vítězství v krajském přeboru a společně už se těší na baráž.

17.02.2013 od 17:00

HC Orlová - HC Kopřivnice 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Podešva (Kotásek), 22. Studený (Matějíček, Kanaloš), 51. M. Novák, 59. Kotásek (Mintěl) - 45. Suchý. Vyloučení: 7:9, navíc Ciupa 10 min OT. Využití: . Diváci: 430. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Orlová: Kolář (Urbánek) - Podešva, Csobok, Goláb, Štefanka Novák M., Mintěl - Szajter, Ciupa, Plášek, Kotásek, Studený, Galgonek, Zákuťanský, Kanaloš, Matějíček, Fábry, Hanzl.
Kopřivnice: Unzeitig (Jahodář) - Surovčík, Pelikán, Jedlička, Hrubý, Hruškovský, Jašek, Bartošák, Dílek, Suchý, Kaňovský, Meremda, Chalupa, Kameníček, Horák, Petružálek.
V orlovské brance dostal ve druhém zápase v řadě přednost David Kolář. V úvodu utkání sice příliš práce neměl, v průběhu se ale rozchytal k velkému výkonu a stal se hlavní hvězdou orlovského týmu. Začátek zápasu žádné větší šance nepřinesl, aktivněji ale hráli domácí, kteří se v osmé minutě zásluhou Ondřeje PODEŠVY dostali do vedení. Orlová měla převahu, Kopřivnice ale čekala na své šance a dvakrát ujela k nebezpečným protiútokům. Kolář se ale pokaždé vyznamenal.

Ani druhá třetina nebyla na šance příliš bohatá. Už v jejím úvodu však Matějíček zpoza branky přihrál Václavovi STUDENÉMU a ten se nemýlil. Vedení 2:0 domácí uklidnilo a vlilo jim na hokejky klid. Přesto Kopřivnice několikrát zahrozila. Orli se ale mohli spolehnout na Koláře, který vytáhl několik krásných zákroků. K nadějné šanci se dral v oslabení Galgonek, ten byl ale nedovoleně zastaven a počet sil na ledě se srovnal. I druhá třetina tak skončila výsledkem 1:0 pro Orlovou.

Třetí dějství už ale nabídlo pořádné drama. Už v prostřední třetině na ledě stoupala vyhrocenost, která vygradovala ve třetím dějství. Oba týmy si nic nedarovaly a zejména Ciupa s hostujícím gólmanem Unzeitigem si několikrát řešili účty. V úvodu třetiny se skvělým zákrokem lapačkou vyznamenal Kolář, při následném tlaku ale neměl nárok na střelu SUCHÉHO.

Hosté tak 15 minut před koncem snížili a vycítili šanci na vyrovnání. Tu ale v přesilovce 5 na 3 uťal nechytatelnou dělovkou Michal NOVÁK. I další minuty patřily domácím. Do obrovské šance se hnali Plášek s Galgonkem, v nadějné pozici střílel Goláb či Szajter. Definitivní podobu výsledku dal ale až necelé dvě minuty před koncem přesnou střelou Jan KOTÁSEK.

Orli tak zvládli zdolat i poslední překážku v krajském přeboru, ve kterém prohráli jediný zápas a před posledním kolem, ve kterém mají volno, mají v tabulce náskok čtrnácti bodů. Společně s fanoušky hokejisté po zápase tento úspěch oslavili a nyní už se všichni těšíme na baráž o druhou ligu!