Domácí premiéra na výbornou. Orli zaslouženě porazili Valašské Meziříčí

Petr Sobol, 19.09.2013 Po několika nezdarech v přípravě i neúspěšném vstupu do sezony se orlovští hokejisté dočkali vytouženého vítězství. V druhém kole přivítali na svém ledě Valašské Meziříčí a po celý zápas měli mírně navrch. Domácí stadion nakonec oslavil vítězství 5:2.

18.09.2013 od 18:00

HC Orlová - HC Bobři Valašské Meziříčí 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Badžo (Pavliš, Mintěl), 19. Mráz (Studený, Zientek), 27. Studený (Mráz), 56. Galgonek (Blatoň, Szajter), 60. Studený (Pavliš) – 24. Varga (Varga), 32. Martiník (Kubáč). Rozhodčí: Koliba – Jureček, Rychlý. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Orlová: Iláš (Urbánek) – Sznapka, Vydra, Tomis, Hegegy, Galgonek, Novák, Zientek, Mintěl – Mareček, Szajter, Badžo, Mráz, Studený, Ciupa, Galgonek, Grepl, Voznica, Kraft, Matějíček, Blatoň.
Val. Meziříčí: Smolka (Netolička) – Ferenc, Hartmann, Tomiga, Heča, Kvapil, Zábojník – Martiník, Matušenko, Prycl, Randýsek, Slovák, Stráněl, Vaněk, D. Varga, Mar. Varga, Mir. Varga, Kubáč, Kundera.
Stejně jako v sobotu ve Vsetíně, i nyní se jako první prosadila Orlová. A opět u toho byl Marek Badžo, který už po dvou minutách hry využil přesilovou hru. Velkou zásluhu na tom měl Libor Pavliš, který svému parťákovi z první formace připravil ideální příležitost.

Z domácích spadla nervozita a na ledě měli navrch. Hostům příliš nepomohly ani dvě přesilové hry, naopak Smolka měl co dělat s pokusem Galgonka. Několikrát se musel ukázat i Iláš, toho ale těžká práce teprve čekala. Zato Orlová minutu a půl před koncem první části udeřila znovu. Václav Studený předložil před prázdnou branku puk Tomáši Mrázovi a ten neměl problém zakončit.

Stejný hráč hrál hlavní roli i na začátku druhé třetiny. Po jeho faulu se Valašské Meziříčí dostalo do početní výhody, kterou přesnou střelou využil David Varga. To hosty nakoplo a vytvořili si mírný tlak, Iláš byl ale připraven.

Dobrý zásah si připsal i Smolka proti Kraftovi, na následnou akci Mráze a Václava Studeného už ale neměl sebemenší nárok. A mohlo být ještě veseleji, jenže po další přihrávce Mráze minul prázdnou klec Galgonek. Pak ale z ničeho nic udeřili zase bobři. V závaru před Ilášem se nejlépe zorientoval Ondřej Martiník a bylo to opět o gól. Tento stav zůstal až do druhé přestávky, i když se každý tým mohl ještě jednou prosadit. Nejprve Smolka zlikvidoval krásnou akci Mráze, na druhé straně se blýskl Iláš při sólu Davida Vargy.

Ve třetím dějství se dlouho hrál vyrovnaný hokej. Na hostech byla vidět snaha srovnat skóre, domácí se ale poctivě bránili. Kámen ze srdce jim ale spadl až v 56. minutě. Blatoň si počkal na najíždějícího Michala Galgonka, který šikovně prostrčil kotouč za Smolku. Bobři už se na zvrat nezmohli, naopak v závěru poslal puk do prázdné branky Václav Studený, který uzavřel skóre na konečných 5:2.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, HC Orlová: Ze začátku to bylo z naší strany trochu nervózní, protože jsme chtěli napravit tu prohru a udobřit si fanoušky. Snad se nám to podařilo. Důležité bylo, že jsme získali vedení 2:0. Pak jsme dostali trochu zbytečný gól, ale myslím si, že po celý zápas jsme byli dominantnější a zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme si za tím vítězství šli. Musím hráče pochválit, že se ve třetí třetině za stavu 3:2 ukáznili a poctivou prací vybojovali gól na 4:2, který rozhodl.

Vyjádření Jana Vavrečky se bohužel nepodařilo získat.