Orli se probudili pozdě. Z Brna jedou s prázdnou

Petr Sobol, 21.09.2013 Hokejisté Orlové na středeční vítězství nenavázali. Na ledě dosud neporažené Techniky Brno dlouho tahali za kratší konec, nakonec ale ještě sahali po bodech. Po 54 minutách hry vedli domácí 5:1 a zdálo se, že si jdou pro pohodové vítězství. Pak ale třikrát udeřila Orlová a ještě to bylo pořádné drama. Na víc už se ale hosté nezmohli a domů jedou s prázdnou.Hokejisté Orlové na středeční vítězství nenavázali. Na ledě dosud neporažené Techniky Brno dlouho tahali za kratší konec, nakonec ale ještě sahali po bodech. Po 54 minutách hry vedli domácí 5:1 a zdálo se, že si jdou pro pohodové vítězství. Pak ale třikrát udeřila Orlová a ještě to bylo pořádné drama. Na víc už se ale hosté nezmohli a domů jedou s prázdnou.

21.09.2013 od 17:00

VSK Technika Brno - HC Orlová 5:4 (1:0, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. Jurča (Fadrný, Havíř), 24. Hnilička (Česnek, Fadrný), 29. Habrovec (Zapletal), 38. Habrovec (Bělohlávek, Pargáč), 42. Zábranský (Brzobohatý, Látal) – 23. Szajter (Blatoň, Galgonek), 55. Galgonek (Sznapka), 58. Studený (Mráz), 60. Badžo (Pavliš, Mintěl). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:5 (navíc Brzobohatý - Hegegy - oba 10 min. OT). Využití: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:4..
Technika Brno: Chvátal - Habrovec "C", Košecký, Klimeš, Štindl, Zapletal, Havíř - Česnek, Fadrný, Jurča - Odehnal V., Benýšek, Hnilička - Brzobohatý, Zábranský, Látal - Pargáč, Bělohlávek, Buhaj.
Orlová: Iláš - Mintěl, Fišera, Vydra, Zientek, Sznapka, Hegegy, Zámecznik, Novák - Voznica, Pavliš "C", Badžo - Mráz, Kraft, Studený - Szajter, Blatoň, Galgonek - Michálek, Ciupa, Matějíček.
Druhý zápas Brňané sehráli před svými diváky proti navrátilci do 2. ligy z Orlové. Začátek zápasu se nesl v duchu opatrné hry a ani jeden tým se do žádných větších výpadů nepouštěl. Během prvních deseti minut jsme neviděli žádnou akci, která by měla ať už jednoho nebo druhého gólmana nějak ohrozit.

Pravý hokej začal až ve 12. minutě, kdy byl na trestnou lavici poslán hostující Ciupa, který tak poskytl Technice první přesilovku. Brňané ji bezezbytku využili, když se po Havířově střele dostal puk na hokejku Petru Jurčovi, který dorážkou překonal ležícího Iláše poprvé – 1:0. Ve zbytku první třetiny jsme neviděli nic moc hokejového, kromě několika vyloučení na obou stranách.

Druhou třetinu začala Orlová hrát hodně aktivně a odměnou ji byla vyrovnávací branka, o kterou se postaral Jakub Szajter, který se dostal před Chvátala, kterému puk zasunul přesně mezi betony – 1:1. Tahle branka ale nabudila především domácí, kteří se začali na ledě mnohem lépe pohybovat a už po minutě a půl na tento gól Szajtery odpověděli brankou v Ilášově bráně. Lukáš Hnilička dostal perfektní přihrávku od Česneka a z vrcholu brankoviště puk zasunul za záda Iláše – 2:1.

Po tomto gólu se aktivita domácích ještě zvýšila, ale s ní přišel i faul, který je poslal do čtyř. Během oslabení to ale vypadalo, že Technika je stále v pěti a ihned po skončení trestu se prosadil Jan Habrovec, který zamířil bekhendem přesně pod víko – 3:1. Technice tyto góly hodně pomohly a chvílemi to vypadalo, že je na tom ledě sama. Ve 38. minutě za bránou hostí vybojoval puk Pargáč, který ho přihrál Bělohlávkovi a ten na vrcholu kruhu viděl dobře postaveného Jana Habrovce, který dělovkou vymetl růžek Ilášovy brány – 4:1. Jan Habrovec tedy vstřelil druhou branku.

Třetí třetina začala tak, jako ta druhá skončila. Hned ve 42. minutě se k puku po několika odrazech dostal Martin Zábranský, který navýšil vedení Techniky na 5:1. Po gólu Martina Zábranského to vypadalo na uklidnění hokeje a poklidné dohrání zápasu. Ale bylo tomu jinak! V 55. minutě se začali dít věci.

Po nenápadné akci na levé straně se totiž prosadil přízemní střelou Michal Galgonek - 5:2. V přesilové hře, tři minuty na to, si vybruslil z rohu Václav Studený, který z velkého úhlu překonal překvapeného Chvátala – 5:3. A ještě to nebylo vše! V poslední minutě bylo Brňanům ještě hodně horko, a to, když Marek Badžo se opřel do puku u mantinelu a ten zapadl až za záda Chvátala – 5:4. Do konce utkání zbývalo ještě 23 vteřin, oba týmy si vybraly své time-outy, ale na výsledku už se nic nezměnilo a Technika zvítězila 5:4.

Autorem reportáže je Adam Havel, www.hctechnika.cz.

Ohlasy po utkání

Roman Kaňkovský (Technika Brno): Až na ten pokažený závěr můžeme být rádi za dobrý výkon. Každopádně se musíme poučit z chyb a nesmí se opakovat dnešní poslední pětiminutovka. Hráči si mysleli, že se nemůže nic stát a ve sportu je to vždy ošidné. Závěr byl prostě tragický. Každopádně máme celkem osm bodů a můžeme být s úvodem soutěže spokojeni.

Petr Čestlík (Orlová): Čekali jsme, že na nás Technika v první třetině nastoupí a vynutí si tlak. To se nakonec nestalo a hráli jsme vyrovnaný hokej. Od druhé části to už bylo daleko horší, přišly tresty a inkasované branky. Což nás ve výsledku oslabilo. Nicméně, ve třetí části jsme za stavu 5:1 nesložili zbraně a musím kluky pochválit, jak k tomu přistoupili. Tým ukázal svou sílu a utkání ještě zdramatizoval. S tím mohu být spokojen.