Frýdek nadělil Orlům osmigólový debakl

Tomáš Salamon, 25.09.2013 První dvě třetiny se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Ovšem pro Orlovou měl jednu velkou vadu, a to, že po každé velké neproměněné šanci přišla ohromná hrubka a Frýdek dokázal trestat. Za stavu 0:4 před poslední částí nezbylo domácím než otevřít hru. To sice přineslo dvě branky, ale soupeř zároveň dokázal větší prostor, který se mu naskytl, využít.

25.09.2013 od 18:00

HC Orlová - HC Frýdek Místek 2:8 (0:3, 0:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 46. Zientek (Voznica), 56. Badžo – 5. Mach (Franek), 9. Slovák, 17. Slovák (Franek), 29. Slovák (Mach, Franek), 43. Mach (Franek, Slovák), 53. Mikšan (Ivan, Samiec), 55. Franek (Slovák), 57. Měkýš (Prokop, Samiec).. Rozhodčí: Kubičík – Rychlý, Řezáč. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Orlová: Iláš (55. Urbánek) – Sznapka, Zientek, Vydra, Hegegy, Novák, Fišera, Mintěl, Zámecznik – Pavliš, Badžo, Voznica, Mráz, Studený, Grepl, Galgonek, Szajter, Blatoň, Česlík, Ciupa, Matejíček
Frýdek-Místek: Kubáň (Chvostek) – Gajda, Podešva, Měkýš, Ovšák, Kudláček, Prokop, Čintala – Gogolka, Valíček, Ivan, Slovák, Pavlas, Mikšan, Stránský, Mach, Mamula, Samiec, Vacula, Franek
Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby v úvodu zápasu trefil přesně Mráz, nebo kdyby poté někdo z domácích vytěžil gól po střele Vydry. Na kdyby se ale v hokeji nehraje a tak se vše podstatné začalo odehrávat od začátku páté minuty. To se totiž potvrdilo pravidlo „nedáš dostaneš“ a hostující Jakub Mach otevřel skóre. Orli ale nesložili zbraně a i nadále byli mírně aktivnější. Mráz ale opět neuspěl a Zientekova dělovka zazvonila jen o břevno. A tak se opět opakoval nedávný scénář. Po nevyužité šanci Orlové ujel ve vlastním oslabení Petr Slovák a Ilášovi nedal sebemenší šanci. Když se pak z trestné lavice vrátil na led Gogolka, mohl ještě zvýšit, ale tentokrát byl Iláš přesný.

Na druhé straně přiváděl domácí k zoufalství Kubáň. Jeho branku nejprve minul Hegegy, pak gólman hostí zázračně zasáhl proti Badžovi. A tak už potřetí udeřilo na druhé straně. Lekci z produktivity ukázal opět Petr Slovák. Domácí chtěli ještě do přestávky srovnat, Studený ale únik neřešil ideálně a Badžo byl frýdecko-místeckými obránci zastaven na hranici pravidel. Do kabin se tak šlo za stavu 0:3.

Ve druhé části se dlouho nic zajímavého nedělo. Pak ale opět přišel už tolik známý scénář. Orli neproměnili velkou šanci a na druhé straně dovršil po úniku hattrick Petr Slovák. Snížit mohl Badžo, stejně jako po něm Sznapka ale neuspěl a Frýdek-Místek byl po dvou třetinách velmi blízko třem bodům. Když po dvou minutách třetí části zvýšil Petr Mach, bylo už téměř vymalováno.

Orlová sice ve 46. minutě prolomila Kubáňovo kouzlo, který neměl nárok na akci Voznici s , více už ale snížit nedokázala. A to i vinou neuznané branky.

Deset minut před koncem se o pořádný rozruch postaral Iláš. Ten nejprve špatně rozehrál, pak ale fantastickým zákrokem zamezil Slovákovi trefit prázdnou branku. Hosté však měli stále více místa, než by jim orlovská obrana měla věnovat, a tak se chystali k dalším šancím. Jednu z nich bez problémů zakončil David Mikšan. Když za minutu a půl proměnil další únik Petr Franěk, pustil Iláš do branky Reného Urbánka. I toho však několikrát domácí obrana nechala ve štychu. Nejprve sice ještě snížil Marek Badžo, poté ale skóre uzavřel , který uzavřel vysokou, pro Orlovou možná až trochu krutou, kanonádu.

Ohlasy po utkání

Petr Česlík, trenér Orlové:Dneska musím říct, že to byl katastrofální výkon. Stydím se na něho. To, co jsme předvedli v první třetině, ta laxnost, to už se pak nedalo dohnat. Celý zápas jsme byli horší, navíc se k tomu přidala i trochu smůla. Měli jsme pár dobrých šancí, ani to nám tam nespadlo. Dali jsme regulérní gól za stavu 1:5, rozhodčí ho neuznal. Sešlo se všechno špatné, divákům se omlouvám, bylo to hrozné a doufám, že se to nebude opakovat.

Trenér Frýdku Místku:Od začátku zápasu jsme drželi domácí na distanc, nepouštěli jsme je do větších šancí. Povedlo se nám dát první gól, což nás uklidnilo. Pak jsme ten náskok zvyšovali. Byl to kolektivní výkon celého mužstva. Trenér Frýdku Místku:Od začátku zápasu jsme drželi domácí na distanc, nepouštěli jsme je do větších šancí. Povedlo se nám dát první gól, což nás uklidnilo. Pak jsme ten náskok zvyšovali. Byl to kolektivní výkon celého mužstva.