Změna prospěla! Orli vezou vysokou výhru z Valašského Meziříčí

Petr Sobol, 26.10.2013 Už bez odvolaného Petra Česlíka vyjeli Orli k zápasu na led Valašského Meziříčí. Všichni hráči věděli, že potřebují bodovat, další prohra by byla hodně nepříjemná. Na orlovskou lavičku se postavil prezident klubu Daniel Marosz a celý tým působil jako vyměněný. Orli bylo jednoznačně lepším celkem, soupeře ve všech směrech přehrávali a nedali mu sebemenší šanci. Orlová v každé třetině dala dvě branky, David Iláš poprvé v sezoně udržel čité konto, dvakrát se trefil Václav Studený, prosadil i se i navrátilec Filip Štefanka a naši borci zvítězili 6:0.

26.10.2013 od 17:00

HC Bobři Valašské Meziříčí - HC Orlová 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Matějíček (Pavliš, Badžo), 13. Studený (Štefanka), 22. Štefanka (Studený), 39. Tomis (Badžo, Pavliš), 50. Blatoň (Studený, Štefanka), 55. Studený (Blatoň). Rozhodčí: Kika – Matěj, Velínský. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 394. Průběh utkání: 0:6.
Val. Meziříčí: Slovák (Smolka) – Ferenc, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Zábojník, Kubáč, Kundera, Martiník, Matušenko, Novosad, Pavlas, Prycl, Randýsek, Slovák, Stráněl, Varga Dav., Varga Mar., Varga Mir.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Sznapka, Zientek, Szajter, Pavliš, Vydra, Badžo, Mráz, Tomis, Studený, Štefanka, Kraft, Galgonek, Grepl, Voznica, Matějíček, Blatoň

Už od první minuty byla Orlová lepším, pohyblivějším a důraznějším mužstvem, což potvrdila hned ve 4. minutě utkání Matějíčkem, který otevřel skóre. Poté by se dalo čekat, že domácí zavelí k obratu, ale nestalo se. Naopak. Hosté dál brázdili led domácí třetiny a nepříjemně zatápěli Slovákovi. Sem tam otevřeli díky své snaze a aktivnímu přístupu obránců dvířka, ale Bobři těchto taktických chyb využít neodkázali. A tak je ve 13. minutě potrestal agilní Studený - 0:2. A studená sprcha to rozhodně byla, protože až do konce třetiny se domácí nedostali k pořádnému přečíslení nebo tlaku. Naopak Orli mohli několikrát ještě vedení navýšit.

I druhá třetina patřila našim borcům. Orlová opět udeřila hned z počátku třetiny zkušeným Štefankou a dá se říci, že bylo po zápase. Když k tomu minutu před koncem Tomis rozvlnil síť za domácím Slovákem počtvrté, vypadali domácí na ručník.

Že se stane něco nevídaného v poslední části, asi nevěřil nikdo. A měl pravdu. Hra měla sice spád, protože domácí se snažili hrozivé skóre korigovat, jenže hosté jim opět předvedli školu z produktivity. v 50. minutě nejprve Blatoň a o pět minut později jeho kolega z útoku Studený ukončili zápas v parádním stylu.

A co říci závěrem? Dnes byla Orlová jednoznačně lepší, důraznější, prostě chtěla vyhrát více. Bobři nejenže hráli druhé housle, ale i kdyby hráli do půlnoci, asi gól nedají.