S Technikou jsme padli po boji

Tomáš Salamon, Roman Zajíček, 30.10.2013 Ani tentokrát se doma Orlová neradovala. Hostům z Brna sice dlouho vzdorovala a bojovala až do poslední třetiny, kdy soupeř pečetil do prázdné branky, ale na body to nestačilo.

30.10.2013 od 18:00

HC Orlová - VSK Technika Brno 1:3 (1:1,0:0,0:2)

Branky a nahrávky: 14. Mráz (Voznica, Vydra) - 8. Zábranský (Štindl), 53. Benýšek (Odehnal, Novák), 60. Jurča (Zábranský). Rozhodčí: Mrkva – Bojda, Mikler. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 394. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Sznapka, Štefanka, Vydra, Tomis, Zientek – Pavliš, Badžo, Matějíček, Studený, Kraft, Blatoň, Mráz, Voznica, Szajter, Plášek, Ciupa, Grepl
Technika Brno: Novák (Chvátal) – Habrovec, Dittrich, Štindl, Zapletal, Havíř, Košecký – Čtvrtníček, Jurča, Fadrný, Česnek, Hnilička, Benýšek, Odehnal, Buhaj, Zábranský, Látal, Brzobohatý

Utkání začalo velice opatrně a diváci si na první větší šanci museli počkat až do sedmé minuty úvodního dějství. Čtvrtníček dostal přesný pas za obranu a pádil sám na brankáře Iláše, ten si s bekhendovým zakončením brněnského útočníka poradil. O pár chvil však udeřilo. Martin Zábranský se uvolnil na levé straně a přesnou střelou zápěstím poprvé rozvlnil síť - 0:1.

Domácí zahrozili na začátku desáté minuty. Novák nejprve vyrazil střelu Krafta a následně se stačil přesunout i na dorážku Studeného. Poté byl vyloučen Čtvrtníček a Orlová dokázala jeho podražení během krátké chvíle využít. Voznica si nabruslil po levém křídle a před brankou našel nekrytého Tomáše Mráze. Novák neměl šanci zakročit - 1:1. Skóre bylo po první třetině vyrovnané a herní projev působil podobně, nicméně je třeba přiznat, že hosté byli střelecky aktivnější.

Do druhé třetiny vstoupila opět o něco lépe Technika. Po faulu na Čtvrtníčka seděl na trestné Sznapka a hosté si vytvořili menší závar. Udeřit však mohlo až s návratem domácího hráče na led. Jurča už zvedal ruce radostí ze vstřelené branky, jenže o kousíček přestřelil Ilášovu svatyni. Druhá třetina byla na šance velice chudá, sice se nebezpečnou střelou zaskvěl Havíř, ale Davida Iláše vylétla včas.

Zajímavé šance se urodily až pět minut před druhou pauzou. Na jedné straně to zkoušel Brzobohatý, po jeho střele z úhlu však v poslední moment zasáhl Iláš. Pro změnu na opačné straně kluziště využil chybu brněnské obrany Szajter, na Nováka si ovšem nepřišel. A tak se šlo do kabin za stejného stavu jako v první periodě.

Oba týmy si ve třetí části trápily, hra se neustále kouskovala a nějaké šance nepřicházely. Naši borci nedokázali využít své přesilovky, přičemž soupeř je perfektně ubránil. A dokonce ve vlastním oslabení se svěřenci kouče Kaňkovského dočkali druhého gólu. Karel Benýšek ujel obraně a Iláše překonal. Ten reklamoval faul na svou osobu, branka však byla uznána. O minutu později mohl vyrovnat Voznica, avšak v klíčovou chvíli promáchl.

Orlová se snažila s výsledkem něco udělat, leč ani po odvolání Iláše z brány se vyrovnání nekonalo. Gól naopak padl na do opačné sítě. Sice se přes celé hřiště netrefil Látal, ale přesně vteřinu před koncem uzavřel skóre Petr Jurča, který byl o chloupek přesnější, než jeho kolega - 1:3. Orlům se tak nepovedlo navázat na úspěšný zápas ve Valašském Meziříčí, ale šanci na reparát budou mít již tuto sobotu na vlastním ledě proti Frýdku - Místku.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz (Orlová) Dvě třetiny to byl vyrovnaný hokej. I když Brno má kvalitnější tým a ty zkušenosti tam byly vidět. Já ale musím pochválit i náš tým. Kdyby se neudělala jedna zbytečná chyba v naši přesilovce, tak ten zápas mohl vypadat jinak.

Roman Kaňkovský (Technika Brno): Jsme rádi, že jsme vyhráli. Měli jsme dlouhou sérii bez vítězství a bylo to pro nás složité i po psychické stránce. Měli jsme více gólových šancí, takže se možná to štěstí přiklonilo na naši stranu.