Výhra 5:2 a zasloužené tři body proti Frýdku!

Tomáš Salamon, 02.11.2013 Orli své sobotní utkání netradičně sehráli doma a litovat toho rozhodně nemohou. Proti Frýdku - Místku měli po celý zápas navrch a i když hosty dlouhou dobu držel nad vodou brankář Andreas Kubáň, podařilo se jim soupeře přehrát v poměru 5:2.

02.11.2013 od 17:00

HC Orlová - HC Frýdek Místek 5:2 (1:0,3:1,1:1)

Branky a nahrávky: 12. Pavliš (Matějíček), 35. Studený (Blatoň, Štefanka.), 38. Mráz (Szajter, Voznica), 20. Blatoň (Studený, Vydra), 56. Studený (Kraft) – 34. Gogolka (Stránský, Samiec), 60. Slovák (Gogolka, Valička). Rozhodčí: Obadal - Novák, Laczko. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Tomis, Štefanka, Vydra, Sznapka, Zientek – Pavliš, Badžo, Matějíček, Studený, Blatoň, Kraft, Voznica, Mráz, Szajter - Grepl, Ciupa
Frýdek-Místek: Chvostek (Kubáň) – Gajda, Valíček, Podešva, Čintala, Ovšák, Měkýš – Richter, Gogolka, O. Sluštík, Ivan, Slovák, Mikšan, Kopún, Stránský, Mach, J. Sluštík, Samiec
Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a už po pár minutách měl jasný gól na hokejce Mráz. Když už se lidé na stadionu pomalu začínali radovat, předvedl neskutečný zákrok Kubáň. Tím se dostal do varu a v dalších minutách si na něm vylámalo zuby ještě několik orlovských hokejistů. Například na začátku sedmé minuty Szajter nebo krátce po něm Blatoň. Orli ale pokračovali v tlaku a dočkali se také zasloužené branky. Frýdek-Místek se sice v polovině třetiny ubránil přesilovce, o šest vteřin později ale našel Matějíček krásně Libora Pavliše a ten se nemýlil. Orlovští pokračovali v tlaku, před Kubáněm zahrozili Vydra, Szajter či Blatoň, stejně jako v samostatném úniku Pavliš ale na gólmana hostí nevyzráli. Po první třetině se tak šlo do kabin za stavu 1:0.

Orli vstoupili lépe i do druhého dějství, hosté ale postupně srovnali hru a začali se usazovat před Ilášem. Ten musel řešit únik Ivana s Mikšanem, kteří však stejně jako krátce před nimi na druhé straně Mráz neuspěli. V 34. minutě ale orlovští špatně rozehráli, před Ilášem rázem bylo mnoho hráčů soupeře a Jaromír Gogolka dokázal srovnat. Frýdecko-místečtí se však neradovali dlouho. Uplynulo jen 44 vteřin, Blatoň krásně našel Václava Studeného a ten poslal puk za Kubáně. Hosté mohli srovnat, to se ale nestalo a tak opět udeřila Orlová. Szjater našel Tomáše Mráze a ten svou čtvrtou velkou šanci už proměnil. Jenže domácím to nestačilo. Badžův pokus ještě skončil na tyči, akce Jana Blatoně už se ale ujala. Před sirénou málem přidal pátý gól Szajter, i tak ale odcházela Orlová do šatny ve skvělém rozpoložení.

Ve třetí části pustil Kubáň do branky Chvostka, který se zapotil při parádní kombinaci Voznici se Szajterem. Domácí byli stále při chuti, toto dějství už ale nemělo takové tempo jako předchozí. Ve dvou šancích se zjevil Pavliš, krásnou akci předvedl Badžo, vytouženého „bůra“ ale vystřelil až Václav Studený, který ujel hostující obraně a povedenou kličkou překonal poprvé Chvostka. V samém závěru ještě snížil Petr Slovák, jednalo se ale už jen o kosmetickou úpravu. Orli vyhráli zaslouženě, dali zapomenout na středeční prohru s Brnem a skvěle se připravili na derby s rozjetou Porubou.

Ohlasy po utkání

Daniel Marosz, OrlováMěli jsme soupeři co vracet. Ten zápas náš tým zvládl na jedničku. Kolektivní výkon všech hráčů a famózní Iláš byli zárukou naší výhry.