Orlová prolomila sérii bez vítězství. V Břeclavi vyhrála po samostatných nájezdech

Petr Sobol, 23.11.2013 Jendo je jisté. Když letos dojde na samostatné nájezdy, je obrovská šance, že orlovský tým uspěje. Tento scénář se odehrál v Porubě, s Opavou a nyní i v Břeclavi. A opět u toho byl Václav Studený, který vítězným gólem zajistil Orlům těsnou výhru 2:1 a ukončil sérii pěti proher v řadě.

23.11.2013 od 17:00

HC Lvi Břeclav - HC Orlová 1:2 sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Procházka (Bartoš, Medřický) – 4. Mráz (Pavliš), rozh. náj. Studený. Rozhodčí: Z.Pokorný – L.Linhart, J.Lošťák. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. Diváci: 240. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Břeclav: Zelenka (Šurý) – Dora (A), Šaur, Nedvěd, Kovář, Novák (A), Nekoranec, Strapina – Popolanský, Haman (C), Piskoř – Bartoš, Bolfík, Medřický – Kučera, Blaha, Procházka –Průdek, Höss.
Orlová: Iláš (Urbánek) – Mintěl, Vydra, Štefanka, Hegegy, Zientek, Sznapka, Tomis – Pavliš, Badžo, Mráz – Studený, Blatoň, Grepl – Szajter, Voznica, Matějíček – Galgonek, Plášek, Ciupa
Břeclav byla týmem, který letos Orlová už jednou porazila. Proto odjížděla na led soupeře odhodlaná a celá kabina věřila, že po pěti porážkách v řadě se dostaví i pocit vítězství. I když do utkání vstoupili aktivněji domácí, už po třech minutách našel přesně Pavliš Tomáše Mráze a ten otevřel skóre zápasu.

Břeclavští se snažili o srovnání, několikrát nebezpečně ostřelovali Iláše, ten ale chytal zodpovědně. A tak opět mohla udeřit Orlová, Zelenka ale pokus Badža zlikvidoval. Lvi se snažili na konci prvního dějství srovnat, v čemž pokračovali i po přestávce. A přineslo to ovoce. Puk za Iláše dotlačil Tomáš Procházka.

Zbytek třetiny ale patřil Orlové. Ve velké šanci byl Plášek a po něm Grepl, ten ale trefil jen břevno. V závěru dějství uháněl na Zelenku Matějíček, ten však rovněž síť nerozvlnil. Ve třetí třetině se hrála vyrovnaná partie se šancemi na obou stranách. Za Orlovou zahrozili Szajter a Mráz, Zelenka byl ale připraven. Stejně jako Iláš, který nepustil pokus Hamana.

Třetí třetina však nerozhodla a tak přišlo na řadu prodloužení. V tom měl obrovskou šanci Kučera, Iláš se ale proti němu i dorážce Popolanského vytáhl. Stejnému hráči zlikvidoval i první trestné střílení. Za Orlovou jel jako první Václav Studený, který se nemýlil. Jelikož už po něm nikdo neuspěl, byla to také branka vítězná a přinesla Orlům opět radost z vítězství.