Už nejsme poslední. Po hattricku Galgonka Orli vezou tři body!

Tomáš Salamon, 11.12.2013 Raketový úvod do zápasu zažili Orli po dvou slepených brankách Galgonka. Frýdek sice dokázal ve druhé třetině snížit, ale Galgonek svůj návrat do áčka oslavil hattrickem a po góle přidali ještě novopečený orel Jan Diviš a Jakub Szajter.

11.12.2013 od 18:15

HC Frýdek Místek - HC Orlová 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Prokop (Kolařík, Franek) – 2. Galgonek (Blatoň), 4. Galgonek (Badžo, Blatoň), 34. Galgonek (Blatoň), 35. Diviš (Vydra), 53. Szajter (Diviš). Rozhodčí: Fiedler - Laczko, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Frýdek-Místek: Kubáň (Chvostek) - Ovšák, Čintala, Prokop, Podešva, Krutil, Měkýš, Kolařík, Ivan, Stránský, Samiec, O.Sluštík, Franek, Gogolka, Kopún, Vacula, J.Sluštík
Orlová: Iláš (Urbánek) - Tomis, Vydra, Mintěl, Hoďa, Zientek, Sznapka, Hegegy - Diviš, Szajter, Badžo, Blatoň, Studený, Grepl, Galgonek, Plášek, Mráz, Matějíček
Orlová po pár zápasech už zase není poslední. Je za tím nejen skvělý výsledek proti Frýdku-Místku, ale i vysoká porážka Valašského Meziříčí v Opavě. Orli vstoupili do zápasu velmi aktivně a ihned z první akce udeřil Michal Galgonek. Neuplynuly ani dvě minuty a Michal Galgonek zvyšoval už na 2:0. To byla pro domácí hodně studená sprcha!

Orlová poté sice hrála v šesti a musela pykat, oslabení ale přežila bez ujmy. Naopak chvíli na to nastřelil Badžo tyč. Frýdek-Místek se dostal do hry až v druhé polovině třetiny, Iláš se ale nijak vážněji nezapotil. Naopak v závěru dějství se proti dalšímu úniku hostí blýskl Kubáň.

V úvodu druhé třetiny zahrozily oba týmy, gól ale padl až po osmi minutách. A nyní se dočkali domácí. Ke své obávané střele napřáhl Petr Prokop a rázem to bylo jen o gól. Následně putoval na trestnou lavici Mintěl, frýdečtí ale nehráli přesilovku dlouho. Když už se hrálo v pěti na obou stranách, předvedli orli vydařenou kombinaci, na jejímž konci byl Michal Galgonek, který zkompletoval hattrick. A za 34 vteřin bylo ještě veseleji. První start v Orlové přetavil v branku Jan Diviš, který vyhnal Kubáně z branky.

Ve třetím dějství se často vylučovalo a moc pohledný hokej se nehrál. Domácí mohli snížit v 51. minutě, Iláš ale únik Kolaříka zneškodnil. Když následně udeřil Jakub Szajter, bylo o vítězi jasno. Další branka už nepadla a Orlová vytěžila body ze třetího z posledních čtyř venkovních zápasů.