Šance a přesilovky rozhodly. Orlová na Vsetín nevyzrála

Petr Sobol, 18.01.2014 Co se týká šancí a přesilových her, byl zápas Orlové se Vsetínem vyrovnanou podívanou. Jenže nakonec se radovali hosté, kteří vyhráli 4:1. Tři z branek přitom vstřelili v početní výhodě. Orli až na jedinou výjimku nenašli recept na skvěle chytajícího Hromadu a mohou jen děkovat Novému Jičínu, že předvedl parádní obrat a obral o všechny body Valašské Meziříčí.

18.01.2014 od 17:00

HC Orlová - Valašský hokejový klub 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Studený (Sznapka, Pavliš) – 13. Ševčík (Mikšovský, L.), 30. Ambruz (Kajaba), 37. Kajaba (Vaněk, Ambruz), 44. Vaněk (Ambruz). Rozhodčí: Koliba, Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:3. V oslabení: . Diváci: 300. Průběh utkání: 1:4.
Orlová: Iláš (Seifert) – Diviš, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Tomis, Studený, Grepl, Štefanka, Hoďa, Galgonek, Plášek, Mráz, Matějíček, Voznica, Zientek, Sznapka, Hegegy, Vydra.
Vsetín: Hromada (Plšek) – Hurtík, Vrba L., Žák, Vrba F., Báchor, Tichý, Tesařík, Kajaba, Vaněk, Ambruz, Kubo, Ševčík, Mikšovský, Vítek, Podešva, Zúbek, Hruška, Daněk.
Daleko aktivněji vstoupili do zápasu nažhavení hosté. Iláš byl ale ihned na začátku připraven a pokus Kajaby i příležitost Vaňka zneškodnil. Orlová se poprvé dostala do útočného pásma až ve čtvrté minutě a ihned si vykoledovala přesilovou hru, z té ale výrazněji nezahrozila. Orli o sobě dali vědět až o něco později. Dvakrát napřáhl na modré Zientek, jeho první pokus tečoval Szajter, potom i Diviš, puk ale v obou případech skončil těsně mimo. Po pár minutách přišla přesilová hra číslo dvě, která vypadala už o poznání zajímavěji. Nejprve v dobré pozici promáchl Pavliš a poté se do úniku dostali hosté. Jen fantastický Iláš zabránil v gólu Podešvovi. Hosté se přesto za chvíli radovali. Nabídnutou početní výhodu využili už po pár vteřinách, střele Mikšovského se totiž zastavila na domácích becích a Robin Ševčík dával prakticky do prázdné branky.

I u další šance Vsetína byl Mikšovský, Iláš byl ale na jeho tvrdou ránu připraven. Naopak na druhé straně unikl Blatoň, proti kterému se, stejně jako při dorážce Badža., vytáhl Hromada. Toho už poté překonal Studený, za vsetínského gólmana ale v posledních chvíli zaskočili spoluhráči.

V úvodu druhého dějství se hrála vyrovnána partie. O srovnání se pokoušel Voznica, jehož samostatná akce skončila nevydařenou střelou. Nadějně vypadal také pokus Hodi, který doskákal těsně vedle Hromadovy klece. A tak na druhé straně udeřil Martin Ambruz, který dostal puk nad ležícího Iláše. Snížit mohl Pavliš, toho ale vychytal Hromada. O pár okamžiků později zvonila za Ilášem branková konstrukce po ráně Ambruze. Hosté pak hráli dvě přesilovky a při druhé z nich opět trestali. Szajter byl na trestné lavici jen pár vteřin, když Vaněk našel zpoza branky Reného Kajabu, pro kterého nebyl problém přesně zamířit a zvýšit už na 3:0. V samém závěru třetiny měl příležitost Diviš, který dostal přesný pas od Szajtera, tváří v tvář Hromadovi ale neuspěl.

Orlová chtěla ve třetí části rychle snížit, přišel ale pravý opak. Na trestné lavici seděl Mráz, moc se tam ale neohřál. David Vaněk šikovně tečoval Vaňkovo nahození a hosté vedli už o čtyři branky. Deset minut před koncem se dostal do obrovské šance Voznica, kterého krásně vyslal Szajter. jenže domácí recept na skvěle chytajícího Hromadu ne a ne najít. To se povedlo až Václavovi Studenému, který si počkal, objel klec a dostal kotouč do branky.

Ale víc už toho Hromada nedovolil. Zasáhl proti střele Diviše a při pokusu Štefanky mu pomohlo i štěstí. Výborně si počínal i proti úniku Szajtera s Voznicou, kteří se ještě snažili zvrátit výsledek v oslabení. Vsetín už si ale tři body vzít nenechal a na Lapač se vrací na vítězné vlně.