Triumf nad Technikou znamená první potvrzenou výhru v sezóně

Tomáš Salamon, 25.01.2014 V sobotu hráči tři body z Meziříčí potvrdili vítězstvím nad Technikou a ač se to zdá neuvěřitelné, tak to bylo poprvé, co letos dokázali vyhrát za tři body 2x v řadě. Do výsledku se zajisté promítlo i to, že využili tři přesilovky, což se jim v tomto ročníku rovněž dosud nepovedlo.

25.01.2014 od 17:00

HC Orlová - VSK Technika Brno 6:4 (1:1,4:2,1:1)

Branky a nahrávky: 19. Pavliš (Sznapka, Štefanka), 21. Mráz, 26. Grepl (Studený, Pavliš), 39. Voznica (Diviš, Szajter), 40. Pavliš (Studený, Grepl), 59. Diviš (Voznica, Szajter) – 5. Benýšek (Štindl, Jurča), 35. Česnek (Bustin), 39. Čtvrtníček (Kozák), 60. Zábranský (Čtvrtníček, Kozák).. Rozhodčí: Fiedler - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 0:1,3:1,3:3,6:3,6:4.
Orlová: Iláš (Seifert) – Štefanka, Sznapka, Hoďa, Zientek, Hegegy, Vydra, Tomis – Pavliš, Studený, Grepl – Blatoň, Badžo, Mráz – Szajter, Diviš, Voznica – Galgonek, Plášek
Technika Brno: Chvátal (Od 41. Novák) – Habrovec, Ditrich, Havíř, Zapletal, Štindl – Bělohlávek, Hnilička, Česnek, Jurča, Čtvrtníček, Zábranský, Kozák, Benýšek, Látal, Bustin, Boček

Orli do zápasu vstoupili velmi svižně, ale záhy šli do čtyř a museli se soustředit na obrannou práci. Technika zavřela útočné pásmo, ale dlouho se zdráhala střílet. Nakonec se od modré odhodlal Štindl a na dorážku byl připraven Karel Benýšek, který přesilovou hru zužitkoval. To hosty nakoplo a chvíli měli více ze hry. Orli však ze sebe časem dokázali psychickou deku z obdrženého gólu shodit a díky zlepšenému pohybu se sami začali dostávat do šancí. Skórovat mohli Voznica nebo Studený, ale nepovedlo se. Přesto si domácí svým tlakem vynutili přesilovku. V té na modré napřáhl Štefanka a před Chvátalem se strhla smršť dorážek na jejímž konci stál Libor Pavliš.

Druhou třetinu Technika začínala v početní výhodě, ale byli to Orli, kdo se radoval. Tomáš Mráz si z oslabení nedělal hlavu a po jeho sólové akci šli Orli do vedení. Pět minut na to zasadili domácí hostům další ránu a tentokrát to bylo znovu přesilové hře. Václav Studený v mezikruží pěkně našel Víta Grepla a mladý orlovský odchovanec se šancí naložil jako zkušený mazák. Počkal si na pohyb gólmana a nekompromisně zakončil do jeho protipohybu.

Přišly i další šance, ale gól padl až v pětatřicáté minutě a i Technika se radovala v oslabení. Szajter nestihl vystřídat a už byl hodně unaven, když hosté vyrazili do protiútoku a nestihl se vrátit. Jan Česnek se pak protáhl přes obránce a pod betony propálil Iláše. Orli chtěli reagovat a do velkých šancí se dostali Szajter nebo Studený, ale místo toho přišla další rána. Jiří Čtvrtníček vybruslil zpoza branky a přesně trefil mezírku mezi tyčkou a Ilášovými chrániči.

V tu chvíli na světelné tabuli svítil údaj 38:10 a vypadalo to, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, jenže Orli byli proti. Už jednadvaceti sekundách vrátil domácím barvám veden Jakub Voznica a pak ještě dvacet vteřin před druhou sirénou navýšil Libor Pavliš.

Třetí třetina nabídla napínavou bitvu, ale s přibývajícím časem vše hrálo do karet domácímu týmu. Dvě a půl minuty před koncem šli navíc hosté do čtyř. Szajter s Voznicou si u mantinelu vyměňovali puk, ale hosté se s nimi zvládali pohybovat. Situace se zdála bezvýchodná a Jakub Voznica se s tím rozhodl skoncovat. Udělal to nejjednodušší co mohl, plácl do puku směrem k brance a Novák, který pro třetí třetinu v brance nahradil Chvátala, vyrazil pouze před Jana Diviše, a ten definitivně rozhodl.

Ve zbytku času Orli kontrolovali puk a zpětnými přihrávkami šetřili čas. Zdálo se, že situaci mají pod kontrolou, ale mírně ji podcenili a toho hosté využili ještě ke kosmetické úpravě výsledku. Trefil se Martin Zábranský, ale do konce zápasu zbývalo už jen šestadvacet sekund a bylo jasné, že tři body už Orlové nikdo nevezme.