Orli potvrdili záchranu. Orlová vyhrála ve Frýdku-Místku

Petr Sobol, 17.02.2014 Letošní druholigová sezona není bůhvíjak úspěšná a orlovským fanouškům nepřinesla mnoho důvodů k radosti. Pondělní večer se ale ponese ve veselém duchu. Orli zvládli duel na ledě Poruby, kde letos už podruhé porazili Frýdek-Místek. To znamená jediné – potvrzení záchrany v soutěži.

17.02.2014 od 18:00

HC Frýdek Místek - HC Orlová 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 10. Ovšák (Mach, O.Sluštík), 38. O.Sluštík (Mach, Krutil), 42. O.Sluštík (Krutil), 44. Gogolka (Samiec) – 8. Studený (Zientek), 20. Vydra (Grepl, Studený), 24. Grepl (Studený, Pavliš), 50. Studený (Grepl), 55. Diviš. Rozhodčí: Šutara, Novotný, Šimčík. Vyloučení: . Využití: . Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:5.
Frýdek-Místek: Chvostek (Kubáň) - Samiec, Podešva, Čintala, Ovšák, Měkýš, Gajda, Gogolka, Vacula, Stránský, Richter, Kopún, Mach, Mamula, J.Sluštík, O.Sluštík, Slovák, Krutil
Orlová: Iláš (Urbánek) - Diviš, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Studený, Grepl, Štefanka, Vydra, Galgonek, Plášek, Mráz, Matějíček, Hoďa, Voznica, Zientek, Sznapka, Hegegy
Orli hodili za hlavy dvě porážky v řadě a vyšlápli si na Frýdek-Místek, který udolali letos už potřetí.

V úvodu zápasu byl v obrovské šanci Gogolka, na kterého vzývala prázdná klec. Tu ale nedokázal trefit. Když domácí nevyužili ani následnou přesilovku, přišel pro ně trest. Václav Studený teprve ze druhé střely svého týmu otevřel v osmé minutě skóre. Vzápětí ale usedl na trestnou Voznica a Milan Ovšák srovnal. Přesto šli do kabin ve vedení orlovští hokejisté. Tentokrát to byli oni, kdo hrál v početní výhodě, čehož využil Karel Vydra.

Orli pokračovali v aktivitě i ve druhém dějství, čehož využil Vít Grepl, který poslal Orlovou do dvoubrankového vedení. To vydrželo téměř do konce třetiny. Pak ale z ničemnic udeřil Ondřej Sluštík, který vrátil Frýdek-Místek do hry.

Sluštíkova branka domácí opravdu nakopla a stejný hráč v úvodu třetí třetiny dotlačil puk za Iláše a srovnal. A s Orlovou bylo ještě hůř. Ihned po jeho brance byl potrestán Voznica a v přesilové hře dovršil Sluštík hattrick. Mohlo se zdát, že Orlová odpadne a zápas už nedokáže zvrátit. Stal se opak, svěřenci Daniela Marosze ještě našli síly a dokázali zabojovat.

Necelých 11 minut před koncem vyvinuli orli tlak před domácí brankou a v ponechané výhodě neměl Václav Studený problém dorazit kotouč do odryté branky. Pak sice přišly těžké chvíle při vyloučení Badža, ty ale hosté přečkali. Naopak, po jeho návratu napřáhl Jan Diviš a poslal tým do vedení. To už Orlová nepustila, a i když hrála ještě několikrát ve čtyřech, výhru uhájila.